La ruta Tourdera ens proposa un recorregut a través de la història, dels paisatges i de les persones d’un territori amb contrastos sorprenents. Seguint el curs de la Tordera i de la riera d’Arbúcies, us proposem una ruta amb personalitat pròpia, que podreu fer en diferents trams, que és alhora un compromís amb el territori i la seva gent, un recorregut per fer a peu o en bicicleta connectant el massís del Montseny amb les platges de la Mediterrània.

Actualment hi ha quatre trams actius de la ruta, als municipis de Montseny i Fogars de Montclús, en ple Parc Natural, el tram del municipi de Gualba, en zona de pre-Parc Natural i, finalment, el tram de Fogars de la Selva, al tram mitjà de la Tordera. Tanmateix, tenim tot l'itinerari de la ruta projectat, que aprofita en la major part del seu recorregut camins ja existents, promourà els valors del riu i el seu medi, així com mostrarà diferents punts d’interès per on discorri. Al següent mapa interactiu podeu consultar tant l'itinerari projectat, com els trams actius que acabem de comentar, que s'anirà actualitzant a mesura que s'inaugurin els diferents trams. Al mapa també hi podeu veure alguns dels punts d'interès associats.

A mesura que es vagin inaugurant els trams per municipi, s'actualitzarà tota la informació per cada tram al mapa interactiu i s'obrirà una pàgina amb tota la informació descriptiva, imatges, plànol, etc. Actualment només podeu accedir a la informació dels dos primers trams de la ruta, des del naixement del riu, a la Font Bona de Sant Marçal (Parc Natural del Montseny), fins al nucli del poble de Mosqueroles, des de Gualba fins a La Batllòria i des de Fogars de la Selva fins a Hostalric. Podeu consultar aquests trams, segons el sentit de la ruta que feu, als següents enllaços:

Cliqueu el tram actiu (blau) que us interessi del mapa per poder accedir ràpidament a la seva fitxa.

Trams actius: bicicletes i senderistes
Trams actius: variant senderistes
Itinerari projectat: bicicletes i senderistes
Itinerari projectat: variant senderistes