Actuacions de millora de l’accessibilitat al Castell de Montclús

L’ajuntament de Sant Esteve de Palautordera ha iniciat aquest estiu les actuacions de millora de l’accessibilitat de l’entorn del Castell de Montclús, en el marc de la ruta de la Tordera. Les actuacions, finançades per la Diputació de Barcelona, permetran als usuaris de la Tourdera poder gaudir d’una variant per a senderistes que els permeti conèixer, entre d’altres, el Castell de Montclús.

El traçat de la ruta de la Tordera pel municipi de Sant Esteve de Palautordera està pensat en dues variants: una per bicicletes, que discorre per una pista forestal que connecta el poble fins al municipi de Fogars de Monclús, passant pel costat del conegut circ CRIC, i una per a senderistes, que permetrà la visita al Castell de Monclús i que enllaçarà amb la variant de bicicletes al mateix poble de Sant Esteve i a l’antiga església de Santa Margarida, ja al municipi de Fogars.

Concretament, les obres que ja s’han iniciat consisteixen en fer accessible el camí que ja existia entre Santa Margarida i el Castell de Montclús, un sender que presentava forts desnivells, amb erosió molt marcada i on els senderistes, al veure’s mancats d’un camí ben marcat, acabaven passant per diferents punts, creant un major impacte. Així mateix, se n’ha augmentat la seguretat, instal·lant tanca de protecció en les zones amb forts desnivells provocats per antigues esllavissades.

Aquestes actuacions han estat finançades per la Diputació de Barcelona (Gerència de Turisme) i executades per l’Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera.

 

Facebook
Twitter
Categories