Modificació de traçat al municipi de Fogars de Montclús

A principis del mes d’agost s’ha realitzat, al municipi de Fogars de Montclús, una petita modificació del traçat de la Tourdera. Concretament, s’ha simplificat el traçat en un punt entre Mosqueroles i la Costa del Montseny, on existia una variant per senderistes i una per bicicletes, les quals, actualment, s’han ajuntat en un mateix recorregut.

El passat dia 1 d’agost, juntament amb l’ajuntament de Fogars de Montclús, s’ha realitzat una modificació del traçat de la ruta de la Tordera a la zona de Can Parrac. En aquest punt, l’itinerari de la ruta presentava una variant exclusiva per a senderistes, per una pista de terra, i una variant per a bicicletes, que tenia lloc en gran part del seu recorregut per via asfaltada. El fet que la pista de Can Parrac presenti una mida que compleix l’accessibilitat per a bicicletes, amb una amplada suficient, s’ha optat per deixar l’itinerari consistent en passar tots els usuaris per aquest camí.

Inici de la pista de Can Parrac per la zona sud, actualment utilitzada pels dos usuaris de la ruta

Per a realitzar aquest canvi, ha calgut realitzar canvis en la senyalització, indicant clarament els usuaris que poden passar pel camí amb el logotip de la bicicleta, alhora que ha calgut retirar senyalització de l’antiga variant per a bicicletes de la zona asfaltada.

Inici de la pista de Can Parrac per la zona nord

Si bé el canvi no suposa cap diferència per als senderistes de la ruta, per als usuaris de la bicicleta suposa passar per una zona més tranquil·la, amb absència de trànsit i en un entorn molt més tranquil i natural. El tram actual, compartit pels dos usuaris és de 600 metres i suposa un estalvi de 500 metres per als usuaris de la bicicleta.

Us deixem aquest petit vídeo de la modificació de la senyalització i esperem que us sigui d’interès el canvi de traçat (recordeu que podeu consultar el traçat de tota la ruta al mapa de la pàgina web www.tourdera.cat!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories