El passat diumenge 21 de juliol, des de l’agència de turisme actiu Rutatur es va organitzar una nova activitat per la Tourdera. L’activitat, anomenada “La Cabronada”, va consistir en una ruta amb bici de muntanya des de Santa Maria de Palautordera fins al municipi de Montseny, amb un final d’allò més deliciós. En voleu saber més?
Així va ser com des de Rutatur varen convertir un diumenge qualsevol en una història èpica. La jornada prometia ser la combinació perfecta d’esport, natura i una delícia final: un tast de formatges artesanals a la Formatgeria del Montseny, situada a Can Gorgs (Montseny). Però aquests no eren uns formatges qualsevols, no! Eren el resultat d’unes cabres alpines que segurament tenen un màster en producció làctica.
La ruta va consistir en seguir la Tourdera durant 55 km d’anada i tornada, des de la seu de Rutatur, a l’espai Montseny Via Natural (l’antiga estació de Renfe de Santa Maria de Palautordera), fins a la Formatgeria del Montseny. La majoria dels participants van optar per les bicicletes elèctriques, però alguns herois van decidir fer-ho a la vella usança amb les seves bicicletes tradicionals. Tot i que el recorregut, és “senzill i ciclable”, el desnivell de 1300 metres calia tenir-ho en compte, de manera que des de Rutatur varen orientar i posar a disposició dels participants el tipus de bicicleta més adequat a cadascú.
A les 9 del matí, els ciclistes es reunien al centre, agafant i repartint-se les seves bicis i amb el somriure posat. Tot i que el dia va començar mig enteranyinat no semblava presagiar res dolent. El temps però, tenia altres plans per aquest grup d’intrèpids aventurers. Just quan començaven a agafar ritme, el cel va decidir convertir-se en un festival aquàtic amb gotes de mida XXL i, per si no n’hi hagués prou, alguns moments de pedregada van donar-hi el toc final a l’experiència.
La pluja no va tenir pietat i, com si formés part del pla, va acompanyar els participants fins a la Formatgeria del Montseny. D’aquesta manera l’activitat es va guanyar i va fer honor al seu nom: “La Cabronada”, perquè, sincerament, ningú no s’ho esperava! Però res d’això va desanimar als participants, que van seguir endavant amb la motivació de saber que al final els esperava el gran premi, el fantàstic tastet de formatges.
Finalment, després de combatre i sobreviure els elements, el grup va arribar a la Formatgeria del Montseny. Aquí la màgia va fer acte de presència: el cel es va calmar i els participants van poder gaudir d’un tast de formatges que va compensar amb escreix l’aventura viscuda. Entre mossegada i mossegada, els ciclistes comentaven les peripècies de la ruta, rient, gaudint del moment, fent-se la boca aigua amb cada retall de formatge i amb unes vistes que feien que cada gota de pluja hagués valgut la pena.
En acabar, i amb l’ànim renovat, va arribar el moment de tornar cap a casa. I com si el sol hagués decidit premiar-los per la seva persistència, els núvols es van dissipar totalment per donar pas a un cel clar que va acompanyar-los tot el camí de tornada assecant tant al terreny com als ciclistes. L’única incidència va ser una punxada resolta ràpidament per l’equip de Rutatur; per la resta, tot va anar “sobre rodes”.
Així doncs, tot i les inclemències del temps, “La Cabronada” va esdevenir tot un èxit i es va convertir en una d’aquelles aventures que no s’obliden fàcilment. Una combinació perfecta de natura, esport, formatge i una mica de bogeria meteorològica, va deixar tothom amb un somriure i ganes de repetir. Si l’any que ve torna a ploure, aquests grans cavallers sobre rodes ja saben que estan més que preparats per tornar a pedalar amb el mateix bon humor!