Actuacions de millora del ferm a Sant Celoni

L’ajuntament de Sant Celoni ja ha finalitzat les primeres actuacions de millora del ferm en el traçat de la Ruta de la Tordera pel seu municipi. Concretament, l’àmbit d’actuació ha comprès l’arranjament de diversos passos d’aigua per sobre del ferm, així com la la millora d’un tram de 400m entre la passera de la Batllòria i la zona humida de les Llobateres.

El traçat de la ruta de la Tordera pel municipi de Sant Celoni, que discorre en gran part en paral·lel entre la Tordera i l’autopista AP-7, presentava en diversos punts zones de la pista amb aixaragallaments, bassals, etc. Recentment, l’ajuntament ha finalitzat les obres per millorar aquests punts i fer més agradable el passeig per la ruta.

En primer lloc, s’ha realitzat l’arranjament d’un tram d’uns 400 metres del camí entre la Batllòria i la zona humida de les Llobateres. En aquest punt hi havia una concentració important de bassals sobre el ferm, de manera que s’han retirat 20 centímetres del material existent i s’ha aportat una capa de material nou i de forma homogènia.

 

 

D’altra banda, s’han arranjat diversos passos de riera que drenen del Montnegre cap a la Tordera: riera del Pla de Lloró, riera del Montnegre, riera de Ruscatelles, rieral de Telleda, riera Sot dels Bacs, riera número 7, riera de Bocs i riera d’Olzinelles. L’arranjament d’aquests passos ha consistit en la realització d’un gual mitjançant un paviment de formigó amb pedres. S’ha aconseguit la impermeabilitat del terreny evitant l’erosió, l’acumulació d’aigua i la formació de bassals, en aquests punts concrets.

 

  
Malgrat tot, aquestes actuacions són les prèvies a la senyalització de l’itinerari que tindrà lloc en els propers mesos i de la qual us en mantindrem informats.

Facebook
Twitter
Categories