Beneficis de realitzar sortides per la natura amb un guia local

Els espais naturals són destinacions ideals per a la realització d’activitats a l’aire lliure i molt especialment en zones com el Parc Natural del Montseny, on disposem de gran varietat d’ambients, paisatges, flora i fauna, microclimes, etc. Més enllà de les activitats de turisme actiu que molta gent realitza pel seu propi compte, com pot ser fer un tram de la Tourdera, una de les activitats del territori que cal posar en valor són els guiatges per l’entorn i la natura. 

Un dels primers factors a tenir en compte és el coneixement dels guies, tant pel que fa a la localització de l’activitat, com de la climatologia. Mitjançant un servei de guiatge ens assegurem que la nostra sortida no suposi riscos innecessaris i sempre serem aconsellats i acompanyats pels millors coneixedors del territori i del temps d’aquell indret. Però a més a més, un guia és una garantia de seguretat, ja que és una persona amb preparació i coneixença que evitarà que et passi res durant el trajecte. Per tant, amb un servei de guiatge fem que una activitat sigui accessible a tothom: nens, amics, gent gran, etc.

Passejada guiada en un tram de la Tourdera al Parc Natural del Montseny (Font: Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona)

El que de ben segur tothom n’està convençut, és que un servei de guiatge farà que la teva ruta sigui més atractiva, amb un plus de coneixement del territori afegit, la possibilitat descobrir racons més interessants i accedir a gran quantitat de coneixements sobre la flora i la fauna, entre molts altres. Tots els teus sentits estaran centrats en les explicacions del guia, alliberant-nos d’estar pendents de seguir una ruta i no desviar-nos de l’itinerari.

Grup guiat al Parc Natural del Montseny (Font: Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona)

Un dels beneficis que també són molt notoris és el fet que realitzar una visita amb guiatge assegura un tractament molt més responsable vers l’entorn i la natura.  Un guia sempre vetllarà pel respecte dels ecosistema i per la preservació de la seva biodiversitat. 

Seguint també un dels objectius de la Carta Europea del Turisme Sostenible, els guiatges contribueixen al desenvolupament econòmic de la zona, ja que són empreses ubicades al mateix territori i que proporcionen un retorn econòmic. Al Montseny hi ha un grapat d’empreses que ofereixen serveis d’educació ambiental, visites agroalimentàries i, sobretot, guiatges de natura

I, sobretot, les empreses que ofereixen guiatges sovint s’adapten a les necessitats dels usuaris, de manera que no deixeu de fer consultes sobre el que us agradaria, quin grup sou, quines capacitats físiques teniu, etc., que de ben segur poden adaptar-vos una ruta guiada que superarà les vostres expectatives i  que, a més, serà d’allò més sostenible i respectuosa amb el Montseny.

Grup guiat al Parc Natural del Montseny (Font: Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona – Susanna Ginesta)
Facebook
Twitter
Categories