Des de la Tourdera us desitgem un bon any nou!

Acabem de començar un nou any i des dels 18 ajuntaments participants en el projecte Tourdera us desitgem una bona entrada al 2024, plena de bons propòsits, il·lusions i reptes. Precisament, un dels propòsits més escoltats en aquestes dates és fer més esport i cuidar-nos més. Doncs no podíem deixar escapar l’ocasió de parlar-vos d’aquest propòsit i de seduir-vos per visitar la Tourdera, fent exercici físic i gaudint de l’entorn i la natura.

L’exercici físic, un dels propòsits estrella a principis d’any, és una inversió que ens reporta beneficis en la nostra salut a molts nivells diferents. Però no sempre és fàcil trencar la rutina i començar amb el canvi d’hàbits. Actualment estem en una societat que ens porta cap al sedentarisme, però la nostra naturalesa està pensada per ser actius i moure’ns constantment. Per tant, hem de trencar la dinàmica i hem d’entendre l’exercici físic com una necessitat del nostre cos, de la nostra salut, que hem de tenir present al nostre dia a dia.

I aquí és es comença a complicar el tema…, ja que tenim una feina, unes obligacions familiars, etc., que no ens deixen temps per a exercitar-nos. Per trencar amb aquestes dinàmiques, el més important és tenir clar quin tipus d’exercici físic ens agrada, quin temps (sent realistes) podem dedicar-hi, etc.

Tot i que l’ideal és combinar activitats cardiovasculars amb reforç muscular, el més important sempre és començar i anar augmentant amb el temps l’esforç, la dedicació, etc.. De fet, el benestar que es genera després de l’exercici, sol ser el motivador per a una següent sessió. Des de la Tourdera us recomanem que practiqueu senderisme i bicicleta pels trams de la ruta, que com sabeu n’hi ha de diverses dificultats, però també podeu fer-ne corrent si el vostre estat físic ho permet. Pels més agosarats, us proposem diferents opcions de fer la ruta sencera, sent sempre conscients del vostre estat físic, de preparar prèviament el recorregut, etc.

Tram de la Tourdera a Blanes. Foto: Jordi Rierola

De totes maneres, ja sigui a peu, en bicicleta o corrent, és molt important que tingueu en compte els següents factors:

  • El tram de la ruta us ha de motivar! Feu aquells trams que més de gust us vinguin segons les vostres preferències: us agrada més un tram de bosc?, preferiu un tram freqüentat o més solitari?, us agraden més els espais oberts?
  • Escolliu trams adequats per vosaltres i sigueu progressius. No serà el mateix un tram en ple massís del Montseny que un tram a prop de la desembocadura de la Tordera…, les pendents i longituds dels trams poden variar molt. A la pàgina de la ruta per trams podeu escollir els trams segons la seva dificultat. Comenceu pels més fàcils i aneu pujant de dificultat.
  • Comenceu per la modalitat que més domineu. Per començar, descobriu la Tourdera en aquella modalitat que us sentiu còmodes i domineu. Si, per exemple, no esteu acostumats a anar en bicicleta, comenceu a fer esport fent senderisme, proveu el running i més endavant comenceu a provar la bicicleta.
  • Intenteu ser regulars. Una vegada comenceu amb el propòsit de fer esport, intenteu ser el més regulars possible. Recordeu que el nostre cos es va adaptant a les situacions, de manera que si fem exercici, l’estat físic millorarà dia a dia, però si ho abandonem, tornem a estats inicials i hem de tornar a començar. Per això, és important no desistir i continuar. A la Tourdera us oferim molts trams de ruta, que podeu anar fent i fins i tot us pot motivar pel fet d’arribar a completar tots els trams.

Esperem que aquest article us serveixi per començar amb el propòsit de fer més exercici en aquest nou any i que, si no la coneixeu, també us serveixi per descobrir la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies.

Us desitgem un bon any nou i molta salut! I per engrescar-vos, us deixem algunes fotos d’usuaris per trams de la Torudera!

Tram de la Tourdera a Tordera.
Tram de la Tourdera a Blanes. Foto: Jordi Rierola.
Punt de sortida de la ruta a l’estació de tren de Santa Maria de Palautordera. Foto: Rutatur.
Tram de la Tourdera a Fogars de la Selva. Foto: Va de Bici.
Tram de la Tourdera a Fogars de la Selva. Foto: Va de Bici.
Facebook
Twitter
Categories