Foto: Tourdera. Papallona en un tram de la Tourdera.

Dia de la Terra

El dia 22 d’abril és commemora oficialment el Dia de la Terra, un dia que ha de servir per informar, educar i sensibilitzar sobre tots els problemes del medi ambient i així ajudar-nos a prendre consciència sobre la importància de preservar-lo.

Hem pensat que avui era un bon dia per parlar-vos de la importància de conèixer bé les problemàtiques ambientals que tenim a la terra, en gran mesura per ajudar-nos a preservar-la i a poder-la gaudir sense malmetre-la. I és que el Dia de la Terra és el millor dia per prendre consciència de les problemàtiques ambientals que tenim, la destrucció dels ecosistemes que patim, la contaminació a la que estem exposats, les espècies en perill d’extinció que poden desaparèixer, etc.

Foto: Tourdera. Borinot i estepa borrera.
Foto: Tourdera. Borinot i estepa borrera.

El dia de la terra es va celebrar per primera vegada el 22 d’abril de 1970 als Estats Units amb la intenció de crear una mentalitat global per actuar activament contra els problemes ecològics, ja sigui personalment o col·lectivament, localment o regionalment, ja que la realitat és que tothom hi té alguna cosa a dir. L’impulsor del Dia de la Terra, John McConnell, va proposar per primera vegada la idea del “Dia de la Terra” a la UNESCO en una Conferència sobre el Medi Ambient l’any 1969, i va ser la llavor a partir de la qual l’any següent es va iniciar aquesta efemèride.

Foto: Associació de Turisme La Selva Comarca de l'Aigua. Ribes de la Tordera a Hostalric.
Foto: Associació de Turisme La Selva Comarca de l’Aigua. Ribes de la Tordera a Hostalric.

És molt important que cadascú de nosaltres cuidem del nostre entorn, sinó no podrem continuar gaudint de la natura ni, per exemple, dels passejos per la Tourdera. Penseu que cada acció suma: gestioneu adequadament els vostres residus, minimitzeu el consum d’aigua, cuideu-vos de no alterar el vostre entorn, etc. Només així, i amb la col·laboració de tots, podrem cuidar del planeta i preservar-lo per a les generacions futures.

Per acabar amb aquest petit article, us hem preparat un vídeo a Instagram de la Tourdera, amb animals, plantes, paisatges, camins, etc., per recordar-nos a tots de la importància de preservar els nostres ecosistemes per poder gaudir-los cada vegada que els visitem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories