Finalització de les obres de la Tourdera

El dia 28 de juny varen finalitzar totes les obres d’adequació i senyalització dels trams de la ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies dels municipis de la demarcació de Girona. Actualment, ja es pot gaudir de la ruta en tot el seu recorregut, des de la Font Bona a Sant Marçal fins a la desembocadura de la Tordera, tant per Blanes com per Malgrat, i descendint per la riera d’Arbúcies o pel curs principal de la Tordera.

Després d’un llarg període per fer realitat el projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”, també coneguda com Tourdera, el passat mes de juny es va culminar la primera gran fase del projecte que és la senyalització i la realització de les obres mínimes indispensables per tal de poder enllaçar, a peu i en bicicleta, el naixement de la Tordera i la seva desembocadura, passant o bé pel tram principal del riu Tordera o bé per un dels seus afluents principals, la riera d’Arbúcies. Durant els darrers mesos, s’ha estat treballant als municipis d’Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea, Massanes i Sant Feliu de Buixalleu, on s’han realitzat obres d’adequació del ferm i tasques de senyalització de la ruta, amb el cofinançament de la Diputació de Girona.

Amb aquestes actuacions, es compleix l’objectiu de fer realitat una ruta que ressegueix la Tordera i la riera d’Arbúcies, mitjançant la pràctica de la bicicleta i el senderisme, tot permetent a la població la descoberta del territori, promovent el coneixement de la natura i patrimoni associats al riu, i fomentant el desenvolupament local dels municipis amb l’arribada de nous visitants.

 

Com a actuacions més importants destaquen:

1 – Senyalització vertical de tot l’itinerari amb banderoles de seguiment, fites, plafons informatius, etc., per tal de facilitar el seguiment de la ruta sobre el terreny.

 

2 – Adaptació d’un tram de camí a Hostalric, comprès entre el límit del terme de Sant Feliu de Buixalleu i el parc de les rieres d’Hostalric.

 

3 – Millora de la seguretat i el seguiment a Massanes i Riells i Viabrea, consistent en la senyalització en pintura sobre el ferm de trams perillosos i segregació d’un carril bici.

 

4 – Adaptació d’un tram de camí a Arbúcies, a l’entorn del molí de les Pipes, i adaptació de petites rampes per fer l’itinerari per la riera d’Arbúcies apte per bicicletes.

 

5 – Creació d’una rampa d’accés al pont entre Blanes i Palafolls, que permet creuar la Tordera amb total seguretat i accedir a la branca final de la ruta per la banda de Blanes.

 

6 – Creació d’un camí d’accés a l’estació de tren de Blanes, per senderistes i bicicletes, que connecta amb l’itinerari principal de la ruta.

 

Actualment, amb totes les actuacions realitzades, és possible fer tot el recorregut de la Tourdera, que podeu consultar a l’apartat itinerari de la web, tot i que la informació detallada per trams dels municipis gironins, així com les fitxes resum, s’anirà actualitzant en les properes setmanes.

 

Actuacions realitzades amb el cofinançament de la Diputació de Girona i els ajuntaments d’Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea, Massanes i Sant Feliu de Buixalleu:

 

Facebook
Twitter
Categories