Informació disponible del tram entre Arbúcies i Sant Marçal

Tal i com es va informar la darrera setmana, el recorregut de la “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies” ja està senyalitzat en tot el seu traçat. Tanmateix, la informació disponible a la web s’anirà actualitzant durant les properes setmanes. Actualment, dels nous trams senyalitzats, ja us podeu descarregar la informació i els tracks del tram entre Arbúcies i Sant Marçal.

Després de moltes setmanes de treball, i una vegada finalitzades totes les obres necessàries per al condicionament i senyalització de la ruta, avui ja us podem oferir la informació del tram comprès entre Arbúcies i Sant Marçal. Aquest és el primer tram que es pot fer per la branca de la riera d’Arbúcies, que us permetrà connectar el Coll de Sant Marçal amb la vila d’Arbúcies.

El Coll de Sant Marçal és un punt molt estratègic de la ruta, ja que és on es despengen els itineraris per les vessants de la riera d’Arbúcies o per les de la Tordera. I és que en aquest indret, i en molt pocs metres de diferència, és on neixen el riu Tordera, que drena les seves aigües cap al Vallès, i on neix també la riera d’Arbúcies, que vessa les seves aigües cap a la Selva. No serà fins a Hostalric, on els dos itineraris es tornen a trobar, on les aigües dels dos cursos fluvials també tornen a confluir per dirigir-se cap a la desembocadura.

Actualment ja podeu disposar de la informació d’aquest tram, que presenta variants per fer exclusivament a peu, el qual representa una elevada exigència física, especialment si el feu des d’arbúcies fins a Sant Marçal, ja que heu de superar un desnivell acumulat de prop de 1000 metres i una distància d’uns 12 quilòmetres si ho feu a peu, o d’uns 15 quilòmetres si el feu en bicicleta. Trobareu informació del tram als següents enllaços de la pàgina web, que varien en funció de la direcció en la que el vulgueu fer:

Us deixem amb una fotografia del naixement de la Tordera, a pocs metres de Sant Marçal, i esperem que us agradi molt el tram i us animeu!

 

 

Les obres d’adequació i senyalització dels trams gironins de la ruta han estat cofinançades per la Diputació de Girona i els diferents ajuntaments participants:

 

Facebook
Twitter
Categories