Tram Castell de Montsoriu - Arbúcies

La Tourdera, una de les rutes per descobrir la Catalunya medieval

Com sabeu, una de les joies de la ruta de la Tordera és el Castell de Montsoriu, el castell gòtic més gran de Catalunya. I aprofitant que des del diari Públic varen preparar un article sobre rutes per descobrir la Catalunya medieval, no hi podia faltar el tram de la Toudera que passa per aquest famós castell!

En ple Parc Natural del Montseny, el Castell de Montsoriu s’alça a 630m d’altitud i divisa una gran extensió de terreny al seu voltant. És considerada una de les grans fortaleses de la mediterrània i va ser residència palau dels Vescomtes de Cabrera. Si us interessa tota la història d’aquesta nissaga, no us perdeu el projecte Vescomtat de Cabrera!

Per descobrir aquesta, i altres joies del nostre patrimoni, el diari Públic, que és una secció del diari Publico.es, ha recopilat aquest mes de gener un conjunt de rutes que us permetran conèixer, de primera ma, diferents elements del patrimoni medieval català, entre les que destaquen el tram de la Tourdera entre Arbúcies i el Castell de Montsoriu.

Aquest tram de ruta, que és un xic exigent, comprèn 8km si el feu per les variants exclusives per senderistes, o 13km si el feu pels camins aptes per bicicletes. A aquesta distància, cal sumar el fet que els desnivells acumulats positius són de més de 500m. Tanmateix, al final del tram us espera una molt bona recompensa: el Castell. Tingueu en compte, també, que després haureu de tornar, a menys que no hagueu previst una recollida al punt final.

Trobareu tota la informació d’aquest tram de la ruta a a la web, tant si la feu a peu com en bicicleta! Us hi animeu?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories