Foto: Tourdera. Suport de senyalització a la modificació de traçat realitzada a Palafolls.

Modificació del traçat de la Tourdera a Palafolls

El passat 22 de maig es va realitzar un petit canvi de traçat de la Tourdera al municipi de Palafolls, amb l’objectiu de fer la ruta més segura i atractiva per als usuaris. Concretament, la modificació del traçat esquiva el pas de la ruta pel polígon industrial d’en Puigverd, millorant substancialment l’experiència dels usuaris, en un entorn més tranquil de boscos i conreus i, sobretot, molt més segur.

En el marc de les tasques de treball amb empresaris que realitzem periòdicament amb la Tourdera, en una de les trobades va sorgir la proposta de modificar part del traçat a Palafolls, amb l’objectiu de millorar substancialment la seguretat dels usuaris de la ruta a la zona del polígon industrial del Molí d’en Puigverd, evitant el pas per zones d’alt volum de trànsit. Fruit d’aquesta proposta, des del Consell Comarcal de la Selva, coordinador general del projecte, es va redactar una “Proposta de modificació de traçat de la ruta de la Tourdera a Palafolls (Pol. Ind. Mas Puigverd)”, en la qual es va plantejar una proposta de modificació del traçat i de les tasques de moviment de senyalització necessàries per fer-lo realitat.

Plànol d'actuacions general del projecte de modificació del traçat. Font: Tourdera.
Plànol d’actuacions general del projecte de modificació del traçat. Font: Tourdera.

Després de realitzar les pertinents visites amb l’ajuntament i els tècnics municipals, i mitjançant els serveis de la brigada municipals, els dies 21 i 22 de maig es varen realitzar les operacions de modificació de la senyalització. Actualment, amb el nou traçat, aquest tram de ruta coincideix amb el pas de la Xarxa de Camins del Maresme, concretament de l’eix est PR-C 145, pel que l’actuació serveix també per consolidar camins per als usos del senderisme i cicloturisme.

Foto: Tourdera. Suport de senyalització a la modificació de traçat realitzada a Palafolls.
Foto: Tourdera. Suport de senyalització a la modificació de traçat realitzada a Palafolls.

El nou traçat té una longitud de 1.275m, esquiva el pas pel polígon i en fa molt més segura la circulació per tots els usuaris, a banda de fer-la més atractiva paisatgísticament. La modificació ha suposat una mínima necessitat d’intervenció, principalment movent suports de senyalització ja existents, i només ha calgut crear alguna nova banderola de seguiment actualitzant continguts.

Esperem que pugueu experimentar aquest nou tram de ruta ben aviat!!! I recordeu que a la pàgina principal de la web trobareu el plànol de la ruta actualitzat, amb totes les afectacions, etc.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories