Nova senyalització en alguns municipis de la Tourdera

Des de fa unes setmanes, alguns muncipis de la ruta de la Tordera, com Fogars de la Selva, Massanes, Arbúcies o Riells i Viabrea, estan realitzant actuacions de senyalització que suposaran una millora per a la ruta, tant a nivell de seguiment com a nivell d’interpretació del patrimoni.

En el marc d’un projecte molt més ampli i que implica a molts més municipis, alguns de la Tourdera, com Massanes, Fogars de la Selva, Arbúcies o Riells i Viabrea, estan realitzant millores en la senyalització d’itineraris turístics. Alguns d’aquests itineraris, com la xarxa de senderisme i cicloturisme de la comarca de la Selva, són utilitzats per la pròpia ruta de la Tordera, ja que comparteixen recorregut, el que suposa una millora en la senyalització per a la Tourdera.

Concretament, es realitzen millores en la senyalització direccional, amb la instal·lació de banderoles i plaques de seguiment per tota la xarxa. Aquesta senyalització, que segueix el “Manual de senyalització de camins per a la mobilitat no motoritzada” de la Generalitat de Catalunya, és fàcilment identificable pel seu color groc. Si feu la ruta per aquests municipis podreu veure les plaquetes i les banderoles noves, que ajudaran als usuaris al seguiment de la ruta.

Exemples de senyalització instal·lada en municipis participants al projecte.

Així mateix, en el marc del mateix projecte, s’estan realitzant actuacions tant per a fer més accessible els punts d’interès propers als itineraris, com també per a la interpretació d’elements patrimonials. Així, per exemple, des de la Tourdera es senyalitza com arribar fins al Museu de la Pagesia de Fogars, fins a l’ermita de Sant Roc de Massanes, fins a la plaça 1 d’octubre de Riells o a la Mare de Déu de la Pietat d’Arbúcies, entre d’altres. O bé, s’han instal·lat tòtems interpretatius a l’església de Sant Esteve de Massanes, a l’església de Sant Cebrià de Fogars o a la riera de Sant Llop de Riells.

Exemples de tòtems inistal·lats en municipis participants al projecte.

Totes aquestes actuacions estan finançades amb el suport del Departament d’Empresa i Treball, mitjançant un Pla de foment territorial del turisme, la Diputació de Girona i els diferents ajuntaments participants, entre els quals hi ha Riells i Viabrea, Fogars de la Selva, Massanes i Arbúcies.

 

 

Facebook
Twitter
Categories