Resultats de la darrera revisió de la Tourdera

Des de finals de desembre, i durant el mes de gener, hem estat realitzant les revisions de la Tourdera i emetent els informes a cadascun dels responsables del manteniment, per tal de detectar problemàtiques a la ruta i poder preparar-la per a l’arribada del bon temps.

Durant aquesta revisió de la ruta, que pertany a la diagnosi de la ruta de finals de 2022, s’han detectat un total de 129 incidències repartides pels 18 municipis participants a la ruta. Per cada ajuntament, n’elaborem un detallat informe, amb una fitxa per cada incidència, que fem arribar a l’entitat que s’encarrega del manteniment en aquell municipi, que a grans trets pot ser el propi ajuntament per mitjà de la seva brigada municipal, per la colla de manteniment del Parc Natural del Montseny, pel servei de manteniment d’itineraris del Consell Comarcal de la Selva o per la Fundació Acció Baix Montseny.

El manteniment de la ruta és un aspecte bàsic a l’hora d’oferir un producte de qualitat per als usuaris finals, per això cada any fem dues revisions completes de tot el recorregut i comuniquem als responsables del manteniment de cada municipi tot allò detectat. Així mateix, també disposem d’un formulari web perquè els propis usuaris de la ruta ens puguin comunicar incidències que detectin (www.tourdera.cat/incidencies).

Durant el mes de gener s’han emès tots els informes que detallen l’estat de la ruta durant l’any 2022, descrivint totes les incidències tant del ferm com de la senyalització. Durant la revisió efectuada, el nombre més gran d’incidències ha estat, com sempre, sobre la senyalització, un fet normal tenint en compte que a la ruta hi ha més de 850 suports de senyalització i 1800 senyals. Concretament, el 85% de les incidències va ser sobre la senyalització, molt per sobre del 15% sobre els trams (ferm). A més, normalment són incidències lleus, és a dir, poc importants i que no comprometen el correcte seguiment del camí (74%).

Us deixem algunes fotografies d’exemple d’alguns manteniments realitzats recentment:


Reposició de vinil en mal estat


Recol·locació de fita de seguiment caiguda


Recol·locació de banderola de seguiment


Retirada d’arbre caigut sobre el camí


Poda de vegetació entorn de fites de seguiment

 

Esperem que gaudiu de tots els trams de la Tourdera i, recordeu que si detecteu incidències, ens les podeu comunicar mitjançant el formulari web!!! Per acabar us deixem amb aquest petit vídeo en format Reel d’Instagram sobre les revisions.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories