Reunió de seguiment i coordinació Tourdera a Montseny

El passat dia 19 de gener va tenir lloc, al municipi de Montseny, la reunió anual de seguiment i coordinació del projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”. En aquestes reunions, que tenen lloc periòdicament amb els 18 ajuntaments participants al projecte, es donen a conèixer totes les actuacions efectuades en els darrers mesos, així com es proposen les actuacions per al proper any.

Enguany la reunió de seguiment del projecte Tourdera ha tingut lloc al poble de Montseny, el municipi que va veure néixer la ruta, ja que va ser el primer en senyalitzar-la, concretament des del naixement de la Tordera (Font Bona) fins al poble. Malgrat que al finalitzar la reunió estava previst fer un petit tram de la ruta amb tots els assistents, la tant esperada pluja va fer suspendre la caminada.

La reunió es va iniciar amb la intervenció de l’alcaldessa de Montseny, Sra. Núria Masnou, qui va donat la benvinguda als assistents al municipi i va destacar la importància del sector turístic en un entorn com el Montseny, on tradicionalment el sector primari era el dominant, i on el desenvolupament d’aquest sector turístic ha de ser amb respecte a l’entorn i a aquests sectors tant importants. Seguidament va intervenir la Consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Sra. Jennifer Pérez, qui va destacar el paper de la Tourdera com un producte turístic que ha estat gestat i és possible gràcies a la participació dels 18 ajuntaments participants.

A continuació, el tècnic del projecte Tourdera va procedir a explicar les principals actuacions realitzades en el marc del projecte durant l’any 2023, segons consten a les tasques del conveni signat entre tots els participants al projecte. A la reunió es va destacar com en el darrer any es varen iniciar actuacions tant importants com involucrar l’empresariat a la ruta, o millorar el compte de la Tourdera al Wikiloc, fent la ruta més visible i que els usuaris tinguin més facilitats per seguir-la.

Durant el torn obert de paraula, entre d’altres aportacions, es va debatre sobre la possibilitat de crear una variant de la Tourdera entre el poble de Sant Esteve de Palautordera i de Montseny, que implica també el terme municipal de Fogars de Montclús. Aquesta serà, també, una actuació a tenir en compte aquest 2024, que esperem els usuaris de la ruta puguin gaudir ben aviat.

Esperem encetar un 2023 ple de novetats pel projecte i que els usuaris en puguin gaudir al màxim nivell de la ruta!!! Moltes gràcies a tots els assistents!

Facebook
Twitter
Categories