Trams d’enllaç de la Tourdera (2a part): el cas de Vallgorguina

Tal i com us varem informar fa uns dies, la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies (Tourdera) és un itinerari que ressegueix el curs del riu Tordera i la riera d’Arbúcies en pràcticament la seva totalitat, però existeixen també alguns enllaços cap a la ruta des de nuclis propers al riu, com és el cas de Gualba, Massanes, Breda o Vallgorguina. Avui us presentem el cas de Vallgorguina.

Igualment com us varem explicar amb el cas de Gualba, en el cas de Vallgorguina heu de pensar que podreu fer l’itinerari des de Vallgorguina cap a la ruta principal, però també en sentit invers. L’itinerari, en aquest cas, té lloc per part del Parc Natural del Montnegre – el Corredor, i us permetrà desviar-vos una mica de l’itinerari per poder veure, per exemple, el conegut dolmen de Pedra Gentil.

El tram de la Tourdera entre Vallgorguina i Sant Celoni és un tram de més de 9 quilòmetres de longitud i d’una dificultat moderada, amb un desnivell acumulat de pujada de 118 metres. Iniciarem la descripció del tram des del punt d’informació turística de Vallgorguina. Al mateix nucli de Vallgorguina podeu gaudir de serveis com bars, restaurants, el Museu del Bosc i la Pagesia, etc. Per iniciar el recorregut és molt senzill, només cal que seguiu les primeres indicacions de la Tourdera, que us dirigiran cap a la Via Verda de Vallgorguina, que és aprofitada per la ruta.

El primer que observareu, molt proper al punt d’informació turística, és el plafó de la ruta i la primera banderola de seguiment que us indica l’itinerari. Seguint les indicacions, circulareu uns metres per la carretera C-61 fins a l’entrada del poble, on de seguida ja indica un canvi de direcció. En pocs metres ja entrareu a la Via Verda, un itinerari paral·lel a la riera de Vallgorguina, molt tranquil i a l’ombra, per on discorre bona part de la ruta. Entre d’altres punts, passareu pel costat de la depuradora, de l’antiga església de Vallgorguina i arribareu fins al Pont d’en Pradell. A partir d’aquest punt, la ruta agafa una pista i s’endinsa pel Parc Natural del Montnegre – el Corredor, en un ascens que us permetrà accedir al Dolmen de Pedra Gentil. continuant l’itinerari, seguireu per pistes i senders, tornant a baixar cap a la riera de Vallgorguina, just en una zona amb un circuit.

A partir d’aquest punt, tornareu a seguir en paral·lel a la riera de Vallgorguina fins al polígon el Molinot. A partir d’aquí, ja iniciareu el darrer tram fins a enllaçar amb l’itinerari principal, passant uns metres pel voral de la carretera C-61, travessant l’autopista, fins arribar a l’itinerari principal, just al nucli del Pont Trencat. Quan hi arribeu, ho veureu perquè hi ha un suport de la ruta amb les pertinents indicacions, cap a Sant Celoni i cap a Santa Maria de Palautordera, entre altres destinacions. Què us ha semblat, us animeu a fer aquest tram de la ruta i descobrir la vila de Vallgorguina?

Facebook
Twitter
Categories