Voleu veure la Tordera a vol d’ocell?

Com molts ja sabeu, la Tordera neix al massís del Montseny, entre el Turó de l’Home (1712m) i el Matagalls (1696m), per on inicia el descens fins al Mar Mediterrani durant aproximadament 61 quilòmetres. Malgrat el paisatge associat al riu és canviant des dels trams alts als baixos, us presentem aquest vídeo que ens mostra una de les imatges que ens ve al cap pensant en el riu, feta al terme municipal de Tordera.

Durant el descens de les aigües de la Tordera, la morfologia del seu curs fluvial és variada, trobant-nos amb els trams més alts amb un curs molt encaixonat entre terrenys més abruptes, mentre que als trams mitjans i baixos es van transformant en un curs molt erràtic, de caràcter sedimentari i molt canviant durant les periòdiques avingudes a que es troba sotmès. Aquesta morfologia serpentiforme és la que ens ve al cap quan pensem en la Tordera, malgrat que amb els anys l’acció antròpica ha anat encaixonant cada vegada més el seu curs.

Per visualitzar-ho d’una forma més gràfica, us deixem aquest enllaç a un vídeo que hem trobat per la xarxa i que segur us agradarà, de l’usuari Pedro Sarabia.

 

[pexyoutube pex_attr_src=”https://www.youtube.com/watch?v=sMQ4L2SFDfI” pex_attr_width=””][/pexyoutube]

 

Facebook
Twitter
Categories