10 raons per a la pràctica de la bicicleta

En un anterior article us varem informar dels beneficis que té per a la salut la pràctica del senderisme, per exemple quan aprofiteu per fer un tram de la ruta de la Tordera. No volem deixar passar l’oportunitat, malgrat són beneficis molt similars, d’informar-vos també de la bona pràctica que suposa practicar la bicicleta tot fent turisme. Així que us donem 10 raons per les quals podeu agafar la bici i fer salut, alhora que descobrir el territori.

Els beneficis de la pràctica de la bicicleta són nombrosos, tant en la salut en general, com en el nostre cos i la nostra ment. Una bona recomanació per començar és tenir una periodicitat o rutina a l’hora de practicar amb la bicicleta, almenys un parell de vegades a la setmana durant uns 30 minuts aproximadament.

En general, la pràctica del ciclisme, en qualsevol de les seves modalitats, ens ajuda a cremar calories, millorar la capacitat aeròbica, rebaixar l’estrés i ansietat, fins i tot, ens ajuda a millorar la nostra memòria o a sentir-nos més feliços. Així que, si encara no t’hem convençut per agafar la bicicleta, aquí t’aportem 10 raons que potser t’ajudaran:

1 – Millora de la salut cardiovascular: l’ús de la bicicleta ajuda a prevenir enfermetats cardiovasculars, com la hipertensió, atacs de cor, etc., ja que és una activitat molt dinàmica.

2 – Contribueix a la crema de calories i a prevenir l’obesitat: pedalar és una excel·lent pràctica per controlar el pes, ja que, per exemple, amb un passeig de 30 minuts a ritme tranquil, es cremen més de 100kcal.

3 – Millora la capacitat respiratòria: la pràctica de la bicicleta farà que notis una millora de la capacitat pulmonar i de tota la musculatura toràssica.

4 – Enforteix el sistema immunitari: la pràctica de l’exercici físic en general, fa que el nostre sistema de defenses s’activi naturalment, el que ens ajuda molt a no caure malalts.

5 – Tonifica i enforteix el sistema muscular: qualsevol exercici físic t’ajudarà a millorar la massa muscular, i en el cas de la bicicleta t’aportarà beneficis, sobretot, en glutis, quàdriceps, isquitibials, a més de la zona lumbar.

6 – Millora de l’elasticitat: a part d’una millora del to muscular, la bicicleta ens ajuda en tenir una major elasticitat muscular i articular, tant de lligaments, tendons i articulacions en general.

7 – Disminució dels nivells d’estrés i ansietat: l’activitat física és un gran aliat per desestressar-nos, ja que ens genera endorfina i dopamina, hormones relacionades amb la felicitat i el plaer.

8 – Millora del rendiment cognitiu: la pràctica de la bicicleta també ens ajuda a millorar i mantenir de forma òptima la nostra memòria i la capacitat de planificar i resoldre problemàtiques.

9 – Millora de la concentració: anar en bicicleta ens obliga a tenir equilibri i coordinació, el que vol dir que necessitem estimular parts del cervell encarregades de l’atenció i la concentració.

10 – Estimulació de la creativitat: finalment, el fet que pedalar i anar en bicicleta ens ajudi a sentirnos millor i més feliços, això ens obre les portes a noves maneres de veure i interpretar les coses, estimulant la nostra creativitat.

Fotografies facilitades pel grup Vadebici.

Facebook
Twitter
Categories