Beneficis del senderisme per a la nostra salut

La pràctica del senderisme és una activitat altament recomanable per mantenir-nos en un nivell de salut adequat. Però si caminar és bo, si ho practiqueu en plena natura, els beneficis encara són majors, i ho notareu tant en la vostra respiració, en el vostre sistema cardíac i en el sistema immunològic. En aquest article us resumim una mica els principals beneficis de caminar per la natura en itineraris com, per exemple, la Tourdera.

El senderisme és una activitat física per tots, ja que no requereix de grans capacitats físiques i, a més, cadascú pot regular molt bé el nivell d’exigència que hi vol dedicar. Caminar per la Tourdera, per exemple, us permetrà escollir fer la ruta per trams curts, de nucli de població a nucli de població i amb una gran varietat de rangs de dificultat, o bé fer la ruta sencera, en aquest cas de amb molta més exigència física, però que també podreu escollir de fer-la en seguint quatre opcions diferents segons el punt de sortida, arribada o si seguiu el riu Tordera o la riera d’Arbúcies.

 

Dit això, podem resumir en els següents punts els beneficis que, des del nostre punt de vista, ens aportarà el fet de caminar en el nostre temps lliure per la natura:

  • Notareu una millor tonificació muscular del cos, sobretot de cames, natges i abdominals.
  • Previndreu enfermetats cardiovasculars, ja que millorareu la freqüència cardíaca i la pressió arterial.
  • Evitareu problemes de sobrepès i obesitat, reduïnt els valors de colesterol en sang.
  • Estimulareu la producció de glòbuls vermells, el que afavoreix un millor subministrament d’oxigen als músculs i notareu una millora del rendiment físic.
  • Millorareu el vostre sistema respiratori, ja que al respirar aire pur, les vostres inhalacions seran majors i més freqüents, augmentant el volum d’aire als vostre pulmons.
  • Promoureu la producció de vitamina D al estar més exposats a la radiació solar, la qual és positiva pel sistema esquelètic i immunològic.
  • Especialment en els més joves, us ajudarà a reforçar el sistema immunològic i a millorar la capacitat termoreguladora del cos, prevenint enfermetats, especialment a l’hivern.
  • Finalment, tot i que ho deixarem per a un proper article, fer senderisme té importants beneficis a nivell de salut mental, reduint l’estrés, l’ansietat, la depressió, etc., millorant el benestar psicològic, la sensació de satisfacció, revitalització energètica, etc.

Per tant, si no hi esteu acostumats però esteu buscant una manera de fer salut tot gaudint de la natura, esperem que amb el senderisme i amb el que us hem comentat en aquest article us decidiu a fer un pas endavant. I si és a la ruta de la Tordera, doncs estarem encantats d’atendre-us en cas que tingueu algun dubte o pregunta.

Esperem que aquest article us hagi estat d’utilitat i si us ha agradat, potser us interessarà també aquest vídeo en format Reel que hem preparat!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories