Nova senyalització a Blanes

Com sabeu, el temporal Glòria va portar molts maldecaps i desperfectes a la Tourdera, però també ha suposat, a la llarga, alguns beneficis, com el major estatus de preservació de la desembocadura de la Tordera, o la reconstrucció del pont de la Tordera entre Malgrat de Mar i Blanes, molt mes gran i amb un carril bici segregat. Aquest més s’ha instal·lat nova senyalització en aquest punt, millorant la connectivitat entre aquests dos pobles.

L’any 2020 tots recordareu com el temporal Glòria es va emportar part del Pont de la Tordera entre Blanes i Malgrat de Mar, el que va fer que durant un període de temps molt llarg, la connexió entre els dos municipis en aquest punt quedés tallada, tant per carretera com per tren.

Pont de la Tordera arrossegat pel riu entre Malgrat de Mar i Blanes

La reconstrucció d’aquests dos ponts, donada la complexitat, es va allargar durant mesos, com podeu veure en aquest article antic que us vàrem preparar. La reconstrucció va suposar un benefici important, ja que el nou pont es va dimensionar adequadament, amb dos carrils de circulació amples i, a més, s’hi va afegir un carril bici totalment segregat del trànsit, molt utilitzat actualment.

Pont restaurat amb el carril bici segregat

Aquest mes de juny s’ha aprofitat per instal·lar nova senyalització per enllaçar Blanes amb Malgrat de Mar, des de la Tourdera, en aquest punt concret. Inicialment, la ruta creuava la Tordera pel pont que hi ha situat aigües amunt, a la carretera entre Palafolls i Blanes, on es va habilitar un carril bici segregat durant les obres de construcció de la ruta. Així doncs, actualment, la Tourdera permet travessar el riu Tordera pels dos punts i s’ha volgut aprofitar aquest fet. En concret s’ha instal·lat un nou suport de banderoles a l’entrada del carril bici i també s’ha instal·lat una nova banderola de seguiment en el suport que hi ha a la ruta just abans de passar per sota del pont.

Facebook
Twitter
Categories