Nova ubicació del plafó de la Tourdera a la desembocadura de Blanes

Durant aquesta setmana s’ha realitzat el canvi d’ubicació del plafó de la ruta que estava ubicat a la desembocadura del riu. Concretament, el plafó es trobava al seu emplaçament antic, actualment inaccessible al públic, donat que la zona es troba tancada al pas de persones com a mesura de preservació del medi. El plafó s’ha reubicat actualment a la zona de miradors, junt amb altres elements interpretatius.

Antiga ubicació del plafó Tourdera a la desembocadura de la Tordera

Com sabeu, després del temporal Glòria la desembocadura del riu Tordera ha patit importants canvis d’usos. Tant els ajuntaments de Blanes com de Malgrat de Mar han tancat el pas de persones a la desembocadura, per tal de preservar la tranquil·litat i la sobrepressió de tot l’ecosistema, de vital importància especialment pel que fa a l’avifauna. Actualment, les zones transitables de la zona de la desembocadura d’ambdós municipis es restringeix als camins habilitats i senyalitzats, així com al miradors d’observació instal·lats i que us varem anunciar en aquest article antic.

Mirador d’observació d’ocells de Blanes

Pel que fa a la zona de Blanes, la ruta actualment ja no arribava fins al mar a la zona de la desembocadura, tal i com passava antigament. Un temps després del Glòria i del període de confinament per la COVID19, es va tallar el pas fins a la desembocadura i per aquest motiu el plafó va quedar al recinte tancat al pas. Aquesta setmana, conjuntament amb els tècnics de l’ajuntament de Blanes i seguint les indicacions del Grup de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, s’ha realitzat el canvi d’ubicació del plafó, que s’ha ubicat a la zona dels miradors per observar el riu de forma més críptica i menys invasiva per als ocells de la llera del riu.

Plafó instal·lat per la brigada de manteniment d’itineraris del Consell Comarcal de la Selva

Al mapa de la ruta que trobareu a la pàgina d’inici de la web, podeu veure com la ruta, abans d’avançar cap a Blanes, presenta una petita branca que us porta fins als miradors, on hi ha el plafó, que és el punt més proper a la desembocadura que podreu arribar. Esperem que ben properament pugueu fer aquest tram de la ruta i visitar tant els miradors com el plafó de la ruta, tot gaudint de l’espai i de l’observació de la fauna.

Facebook
Twitter
Categories