El punt d’Informació de Can Figueres (Gualba)

Coneixeu el Mas Can Figueres de Gualba? Es tracta, segurament, del mas més emblemàtic de Gualba, situat molt a prop del nucli urbà i que des dels inicis dels 2000 és de propietat municipal. Actualment funciona com a Punt d’Informació i Centre d’Interpretació i Exposició, pel que recomanem a tots els usuaris de la Tourdera que us hi acosteu, val la pena!

El Mas Can Figueres de Gualba és una masia l’origen de la qual es remunta al segle XIII (està documentada des de l’any 1260), tot i que el conjunt d’edificis actuals són fruit de reformes efectuades al segle XVI. L’edifici més antic és la “casa gran”, amb una ampla façana centrada pel portal adovellat de mig punt, mentre que al costat hi ha la “casa petita”, convertida actualment en un espai on s’exposen minerals de la zona.

Entrada del punt d’informació. Foto: Tourdera

Precisament el municipi de Gualba és molt conegut per la fira que organitza, la MineralGualba, una fira d’intercanvi i venda de minerals organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració del Grup Mineralògic Català i el Fons Mineralògic de Catalunya, amb l’objectiu de divulgar la mineralogia catalana, fomentar el col·leccionisme, donar a conèixer el patrimoni miner i el Museu de Minerals de Gualba. Doncs a Can Figueres trobareu una exposició de minerals que farà les delícies dels amants dels minerals, amb exemplars molt diversos com fluorites, aragonites, galena, pirita, etc.

Imatge de l’exposició de minerals. Foto: Agustí Asensi.

A l’edifici principal de Can Figueres, a més, trobareu també un petit espai d’interpretació, un audiovisual, una sala per fer presentacions, etc., on podreu conèixer millor la masia, els seus racons, el poble de Gualba, etc., o trobar alguna exposició itinerant. Precisament des de la Tourdera varem poder utilitzar la sala per fer presentacions, on varem poder explicar el projecte a tots els assistents el passat mes d’octubre.

Presentació de la Tourdera a Can Figueres. Foto: Tourdera.

A Can Figueres trobareu informació personalitzada, itineraris senyalitzats, venta de publicacions, venta de productes i aparcament lliure. Podeu trobar els horaris d’obertura a la fitxa d’informació de l’espai.

Us deixem algunes imatges més dels espais expositius:

 

Facebook
Twitter
Categories