Inauguració dels trams actius de la Tourdera

Ahir, dimarts 12 de juny, va tenir lloc la inauguració oficial dels primers trams de la ruta de la Tordera, culminant una primera fase de projecte en el que 11 municipis ja han realitzat totes les actuacions de senyalització i d’adequació del ferm, assolint els 114 quilòmetres d’itinerari plenament practicables.

Després d’uns mesos de treball, 11 dels 18 municipis de la Tourdera ja disposen de trams practicables de la ruta. I, per oficialitzar-ho, el passat 12 de juny es va realitzar un acte d’inauguració oficial a peu de ruta amb tots els municipis i organitzacions implicades en el projecte.

Concretament, l’acte va tenir lloc al municipi de Tordera, i va comptar amb els parlaments de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Cañizares, que va donar la benvinguda al públic i va manifestar l’aposta del municipi des del principi en un projecte molt vinculat a aquest riu que els dóna nom. Seguidament, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va manifestar el lideratge de l’entitat en el projecte des del seu inici, fent la coordinació tècnica i sempre amb l’objectiu de dinamitzar econòmicament els municipis de tota la conca de la Tordera.

A continuació, varen intervenir els representats de les diputacions de Girona i Barcelona. En el cas de Girona, el Diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, va ressaltar l’interès de la ruta i l’ajut que oferirà la Diputació de Girona per l’impuls de les actuacions a la demarcació gironina. I, finalment, per cloure els parlaments, el Diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va manifestar l’elevat interès de la ruta, de ser un projecte conjunt entre tants municipis i la gran similitud amb el projecte Vies Blaves que està impulsant la seva corporació, motiu pel qual van decidir finançar les obres de les actuacions dels trams que ahir s’inauguraven.

Abans de finalitzar l’acte, es va convidar a tots els assistents a fer un petit tram de la ruta, en el qual es va atendre als mitjans de comunicació, i es va acabar amb un petit refrigeri tot comentant els detalls del projecte.

Així doncs, enhorabona a totes les entitats implicades en el projecte i ànims en la segona fase que s’inicia a partir d’ara i que consisteix en realitzar totes les actuacions dels 7 municipis restants de la demarcació gironina. Seguirem informant puntualment per la pàgina web i per les xarxes socials.

[pexvimeo pex_attr_src=”http://www.laselvatv.cat/index.php/noticies/1825-inauguracio-oficial-dels-11-trams-actius-de-la-ruta-tourdera” pex_attr_width=””][/pexvimeo]

 Parlaments per part de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Cañizares
Fotografia de grup
Caminada durant l’acte
Diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Marc Castells
Diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella
President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu
Facebook
Twitter
Categories