La Tourdera al 6è Congrés internacional de la bicicleta

Els passats dies 18 i 19 de maig va tenir lloc, a Reus, el 6è Congrés internacional de la bicicleta, el principal espai de debat a Catalunya per tractar les novetats i intercanviar experiències relacionades amb la bicicleta entre administracions, profesionals, entitats i usuaris. La ruta de la Tordera no podia fallar en un esdeveniment d’aquestes característiques, i hi varem tenir l’oportunitat de presentar el projecte.

Durant el congrés, es va parlar de la promoció, el disseny i la seguretat en l’ús de la bicicleta en àmbits urbans i interurbans, tant pel que fa als desplaçaments de caràcter quotidià com a la pràctica de l’esport o la realització d’activitats de turisme i lleure. Altres aspectes dels que es va parlar varen ser els impactes en l’economia, la salut i el medi ambient que té l’ús de la bicicleta.

Com a ponència inaugural es va poder gaudir de les explicacions de Mikael Colville-Andersen, expert en disseny urbà i assessor de nombroses ciutats i pobles arreu del món en relació a l’urbanisme ciclista i el restabliment de la bicicleta com a mitjà de trnasport a les ciutats, qui va donar el seu punt de vista sobre l’ús de la bicicleta.

Així mateix, a banda de les ponències inaugurals, durant el congrés es va gaudir d’un bon grapat d’experiències, moltes d’elles en l’àmbit del cicloturisme, en el que varem tenir l’oportunitat de presentar el projecte de la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies, els diferents ajuntaments que hi participen, fer un repàs de l’estat actual i, sobretot, anunciar els aconteixements que tindran lloc durant aquest any 2017 i el proper 2018, i que permetran gaudir d’aquesta ruta a tots els usuaris interessats.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web del congrés.

 

Facebook
Twitter
Categories