La Tourdera per etapes pel Centre Excursionista Farners

Com sabeu, la ruta de la Tordera (Tourdera) és un itinerari llarg que inclou tot el recorregut del riu Tordera i de la riera d’Arbúcies. Per tant, per fer-lo sencer és recomanable fer una planificació per etapes que permeti gaudir de l’experiència sense haver de fer un gran esforç. És així com des del Centre Excursionista Farners varen planificar des de principi d’any descobrir tota la ruta per etapes i permetre que tots els interessats s’hi poguessin afegir.

El Centre Excursionista Farners, una entitat amb 47 anys d’història, ha organitzat durant aquest any 2022 diferents sortides per la Tourdera per tal de completar tot l’itinerari en 9 etapes. El mes de gener d’enguany es va realitzar el primer tram entre el Coll de Sant Marçal i el poble de Montseny, amb 44 assistents que varen poder gaudir del naixement del riu Tordera i dels boscos d’aquest tram tant interessant de la ruta. Des d’aleshores, s’han organitzat ja 6 etapes més, i entre el setembre i novembre tindran lloc les tres darreres etapes, amb finalització a Blanes. A continuació relacionem les diferents sortides:

30 de gener: Sant Marçal – Montseny (44 participants)

20 de febrer: Montseny – Mosqueroles (38 participants)

13 de març: Mosqueroles – Sant Celoni (35 participants)

24 d’abril: Sant Celoni – Hostalric (31 participants)

22 de maig: Sant Marçal – Arbúcies (35 participants)

12 de juny: Arbúcies – Coll de n’Orri (14 participants)

4 de setembre: Coll de n’Orri – Hostalric (28 participants)

23 d’octubre: Hostalric – Tordera (inscripcions obertes)

20 de novembre: Tordera – Desembocadura de la Tordera (inscripcions obertes)

Si esteu interessats en participar en alguna de les tres etapes pendents, o voleu més informació, us podeu posar en contacte amb el Centre Excursionista Farners  (www.cefarners.cat; centre@cefarners.cat; 609769737). Tingueu en compte, com veureu a la pàgina web del Centre, que les sortides es fan en autocar des de Santa Coloma de Farners fins al punt d’inici de l’etapa, amb un preu per a socis i per a no socis, i que cal tenir assegurança, la qual, si no en teniu, us la preparen per a un dia amb un cost de 5€.

Per acabar, us deixem amb les imatges de les diferents sortides que ja han efectuat aquest any, a veure si us animeu a participar en les properes activitats! I, en especial, volem agraïr al Centre Excursionista Farners l’interès per fer la ruta i que ens hagin cedit les fotografies per poder-les publicar i compartir-les amb vosaltres!

Fotografia de grup al naixement de la Tordera (Font Bona de Sant Marçal)
Fotografia de grup a Mosqueroles (Fogars de Montclús)
Fotografia de grup al Pont Trencat, entre els municipis de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera
Fotografia de grup a la zona humida de les Llobateres (Sant Celoni)
Fotografia de grup al passeig per la riera (Arbúcies)
Fotografia de grup als peus del turó de Montsoriu (Sant Feliu de Buixalleu)
Fotografia de grup a l’església de Gaserans (Sant Feliu de Buixalleu)
Facebook
Twitter
Categories