Obres de consolidació dels talussos de la Tordera a Tordera

Les obres de consolidació dels talussos del riu Tordera al poble de Tordera, que varen resultar greument afectats pel temporal Glòria, continuen avançant. Actualment, la obra més complexa, que ha estat la consolidació del talús amb escullera de pedra ja està finalitzada i en les properes setmanes s’iniciarà la segona fase del projecte per tornar l’espai al seu estat inicial.

Després de moltes setmanes de feina, els talussos de la Tordera al poble de Tordera han estat reparats dels greus desperfectes ocasionats durant el mes de gener amb la forta crescuda del riu. Tota la riba dreta de la Tordera al seu pas pel poble ha estat consolidada amb escullera de pedra, per tal de protegir el poble en aquest meandre del riu. En les properes setmanes s’iniciarà una segona fase del projecte, consistent en la instal·lació de tanques de protecció, consolidació del ferm en determinades zones amb una base de sauló compactat, etc., per tal de tornar a disposar de l’espai tal i com estava abans, en previsió que al segon trimestre de 2021 ja estiguin finalitzades.

Si esteu pensant en fer la ruta de la Tordera en aquest punt, heu de saber que com a conseqüència de les obres, una petita part del recorregut de la ruta es troba tallat i heu de fer servir un desviament provisional d’aproximadament 400m. Es tracta d’un petit recorregut que us separarà momentàniament del riu, passant pel Parc de l’alcalde Sagrera. Podeu consultar el mapa en detall a l’apartat itinerari de la web: www.tourdera.cat/itinerari.

Us deixem unes fotografies de l’estat actual de les obres i els talussos reparats:

Facebook
Twitter
Categories