Programa de “Passejades guiades” per la Xarxa de Parcs Naturals

Coneixes el programa de passejades guiades de la Xarxa de Parcs Naturals? Aquest programa, adreçat al públic general i familiar, permet conèixer, a través del guiatge de persones expertes i preparades, el ric patrimoni natural i cultural dels espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals. En aquest petit article t’expliquem una mica més sobre aquests guiatges i t’animem a participar-hi, especialment pel Montseny!

Per conèixer bé un territori, sempre és millor descobrir racons de la mà de la seva gent, que s’estima el territori i ho fa des del coneixement i el respecte. Seguint aquesta filosofia, apareix la figura del guia local, una figura cabdal als parcs naturals i, en concret, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, on neix el riu Tordera i discorre gran part de la ruta de la Tordera.

Passejada guiada en un tram de la Tourdera al Parc Natural del Montseny (Font: Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona)

Els guies són persones formades i grans coneixedores del territori que mitjançant el seu guiatge permetran que descobreixis l’entorn d’una manera única i respectuosa. Les seves explicacions et facilitaran reconèixer millor la biodiversitat de la zona i endinsar-te en les tradicions i costums locals. A més, amb els guies de natura aconseguiras:

-Contribuir al desenvolupament socioeconòmic de la muntanya
-Submergir-te en un món ple de llegendes i històries del territori
-Aprendre a reconèixer la biodiversitat que t’envolta
-Descobrir nous indrets, sovint molt interessants i sorprenents
-Participar en sortides que respecten l’entorn

Grup guiat al Parc Natural del Montseny (Font: Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona)

Trobareu sortides de tot tipus, com per exemple sortides d’observacions nocturnes, d’aus migratòries i aus nidificants, sortides dedicades al paisatge geològic, a la fauna i la flora, i sortides de descoberta del patrimoni construït i de la petjada de l’ésser humà en el territori.

Grup guiat al Parc Natural del Montseny (Font: Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona – Susanna Ginesta)

Al Parc Natural del Montseny trobaràs un gran ventall d’empreses de guiatge que t’acompanyaran en la seva descoberta, algunes d’elles acreditades amb la CETS (Carta Europea del Turisme Sostenible). Pots consultar les visites guiades programades al llarg de l’any – a través del programa Passejades Guiades que s’organitzen des del parc – o, si ho prefereixes, sol·licita una visita a mida per a grups reduïts, segons els teus gustos i interessos.

Crèdits imatge de portada: Osona Turisme (Osona, la Catalunya Autèntica) – Jordi Cabanes.

Facebook
Twitter
Categories