Foto: Tourdera. Plafó recol·locat a l'inici del camí que porta a la Desembocadura de la Tourdera a Malgrat de Mar.

Renovació de la senyalització a Malgrat de Mar

En les darreres setmanes ha tingut lloc la renovació de tota la senyalització de la Tourdera pel municipi de Malgrat de Mar. L’actuació, subvencionada i executada per la Diputació de Barcelona (Catàleg de serveis), ha suposat, a més, la integració de la senyalització dins la de la xarxa de camins del Maresme.

Si en els darrers dies us heu passejat pel tram de la Tourdera que té lloc pel municipi de Malgrat de Mar, haureu observat que tota la senyalització ha estat renovada recentment. L’actuació, que ha estat executada per la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg de serveis 2023, respon a tres necessitats:

a) Reposició de senyalització que havia desaparegut com a conseqüència de l’embat del temporal Glòria.

b) Unificació i integració de tots els suports de senyalització, i dels seus continguts, amb la Xarxa de camins del Maresme.

c) Reforç de la senyalització de la Tourdera en nous punts.

Foto: Tourdera. Imatge de la Tourdera a les platges de Malgrat de Mar.
Foto: Tourdera. Imatge de la Tourdera a les platges de Malgrat de Mar.

Com sabeu, el temporal Glòria encara cueja per la Tourdera i un dels punts amb afectacions era Malgrat. Concretament, alguns suports de senyalització varen desaparèixer durant el temporal i que encara no s’havien reposat. Si bé el seguiment de la ruta era perfectament possible sense aquests elements, la seva presència reforça el seguiment i millora l’experiència dels usuaris. En aquest sentit, també es millora la connexió amb Blanes, ja que igualment com es va fer pel costat de Blanes, actualment la ruta també senyalitza les dues localitats des de cadascun dels costats del riu. Així mateix, s’ha col·locat un plafó de la Tourdera a la desembocadura, concretament a l’inici del camí que porta cap al mirador, igualment com es va fer amb la ruta pel costat de Blanes.

Foto: Tourdera. Suport de senyalització reposat a la zona dels ponts del tren i carretera cap a Blanes, on es millora la connexió entre els dos municipis.
Foto: Tourdera. Suport de senyalització reposat a la zona dels ponts del tren i carretera cap a Blanes, on es millora la connexió entre Malgrat de Mar i Blanes.

Aquesta actuació, a més, ha servit per consolidar la senyalització en xarxa d’itineraris, ja que s’han integrat totes les senyals a la xarxa de camins del Maresme, combinant la senyalització existent sobre el terreny i fent-la més entenedora per a l’usuari. Com sabeu, la senyalització en xarxa consisteix en banderoles de seguiment que indiquen les direccions i distàncies i, per senyalitzar productes, com la Tourdera, cal buscar-los al centre del suport.

Foto: Tourdera. Suport de banderoles reposat al camí de la Pomareda, on al centre del suport s'identifica el producte Tourdera amb una placa petita.
Foto: Tourdera. Suport de banderoles reposat al camí de la Pomareda, on al centre del suport s’identifica el producte Tourdera amb una placa petita.

Finalment, en alguns punts de la ruta s’ha reforçat la presència de la senyalització Tourdera afegint plaques amb la imatge de la ruta, com les que podreu veure pel camí del Pla o pel camí de la Pomareda.

Foto: Tourdera. Placa identifica del producte Tourdera i que reforça el seguiment de la ruta al camí de la Pomareda.
Foto: Tourdera. Placa identifica del producte Tourdera i que reforça el seguiment de la ruta al camí de la Pomareda.

Esperem que pugueu gaudir en breu del tram de la Toudera per Malgrat de Mar, que us permetrà donar-vos un bon bany, poder observar la natura de les dunes protegides o poder anar al mirador de la desembocadura a observar la fauna. Això sí, sempre amb respecte a la natura i sense transpassar els espais delimitats amb prohibició de pas, com la zona de la punta de la Tordera o les zones tancades de dunes i vegetació psammòfila. Us deixem amb aquest vídeo perquè en feu un tastet!!!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories