Del naixement a la desembocadura (Malgrat de Mar), per la riera d’Arbúcies

Descripció de la ruta

Si esteu interessats en fer tota la ruta de la Tordera, des del naixement (Font Bona de Sant Marçal) fins a la desembocadura per la part de Malgrat de Mar, per la riera d’Arbúcies, en aquesta pàgina trobareu tota la informació necessària.

Penseu que es tracta d’un trajecte llarg i en el que heu d’estar preparats físicament per afronta-lo, sinó, escolliu millor la opció de fer la ruta per trams.

Tingueu en compte també que la informació facilitada és des del naixement fins a la desembocadura, és a dir, principalment amb desnivells de baixada. Si la voleu fer des de la desembocadura fins al naixement, tingueu en compte que heu d’invertir els desnivells que us facilitem, pel que majoritàriament tindreu desnivells de pujada durant tot el recorregut.

Opció per ciclistes

Recordeu que no tots els camins són ciclables, especialment en el Parc Natural del Montseny, pel que si voleu fer la ruta en bicicleta heu de fer servir els tracks per bicicletes. En aquest cas, la ruta de la Tourdera des del naixement fins a la desembocadura a Malgrat de Mar passant per la riera d’Arbúcies són 64km aproximadament, amb un desnivell negatiu acumulat (baixada) de 1914m i un desnivell acumulat positiu (pujada) de 810m. Per tant, heu d’estar ben preparats físicament si la voleu fer sencera i, sobretot, llegiu les recomanacions de seguretat i de respecte de l’entorn abans de fer-la i planifiqueu amb antelació les parades que heu de fer, si heu de pernoctar, etc.

Opció per senderistes

Si escolliu fer tota la ruta practicant el senderisme, també des del naixement fins a la desembocadura a Malgrat de Mar passant per la riera d’Arbúcies, trobareu que podeu fer servir algunes variants per senders on no poden circular les bicicletes (sempre senyalitzat). En aquest cas el trajecte és de 58km aproximadament, amb un desnivell negatiu acumulat (baixada) de 1912m i un desnivell acumulat positiu (pujada) de 809m. Assegureu-vos d’estar ben preparats físicament si la feu sencera i, sobretot, llegiu les recomanacions de seguretat i de respecte de l’entorn prèviament.

Detalls de la ruta

Bicicleta
Nivell
Molt exigent
Distància
64,19 km
Desnivell +
810 m
Desnivell –
1914 m
Senderisme
Nivell
Molt exigent
Distància
57,92 km
Desnivell +
809 m
Desnivell –
1912 m

Imatges