Tram Castell de Montsoriu – Breda

Descripció del tram

El tram de la Tourdera entre el Castell de Montsoriu i el poble de Breda és d’exigència fàcil, ja que la distància és d’entre 5,5km i 7,5kms (segons si es fa a peu o en bicicleta), però el desnivell és pràcticament sempre de baixada. Sobretot, tingueu en compte que el camí difereix lleugerament si el feu a peu, o en bicicleta, ja que els primers metres són per un sender al mig del bosc si ho feu a peu, o per per pista forestal en bicicleta. Pels usuaris de la bicicleta tingueu en compte que necessitareu una bicicleta preparada, ja sigui BTT o gravel. Al final del tram, ja a la vila de Breda, trobareu una àmplia oferta cultural i de serveis al poble, de tradició terrissaire amb un interessant patrimoni. Tingueu en compte, tanmateix, que al principi del recorregut, al Castell de Montsoriu, només trobareu aparcament a la part baixa del turó i, per tant, haureu de pujar fins al castell a peu o en bicicleta. És molt recomanable, també, que reserveu temps per fer una primera visita guiada al Castell abans d’iniciar el descens cap a Breda (per més informació consulteu la web del castell), però si ho feu tingueu-ho en compte a l’hora de planificar el vostre recorregut i els temps.

Per seguir la ruta només heu de prendre atenció a la senyalització de la ruta on sempre hi veureu la imatge blava i verda característica, sobretot en fites de seguiment del model de Parcs Naturals. Finalment, recordeu que estareu en un entorn natural dins del Parc Natural del Montseny, i sempre heu d’evitar desviar-vos del camí senyalitzat i respectar en tot moment la flora i la fauna de l’entorn.

Variant bicicletes

Pràcticament tot aquest tram de ruta és compartit entre els senderistes i els usuaris de la bicicleta, excepte la part inicial del tram quan surt del Castell de Montsoriu. El tram s’inicia al plafó que trobareu davant del Castell, però abans us recomanem una visita guiada a aquest important monument del gòtic català (per més informació consulteu la web del castell) i també que gaudiu de les vistes panoràmiques de la zona. Per continuar amb la ruta, haureu d’agafar la pista forestal que baixa el turó fins que, abans de trobar-vos la carretera de Fogueres de Montsoriu, agafareu una pista forestal que us indicarà la senyalització vertical. A partir d’aquí, tot l’itinerari serà per pistes forestals fins al Coll de n’Orri, sempre de baixada, en un entorn forestal mediterrani, molt tranquil i agradable. Des del Coll de n’Orri, ja baixareu directament cap a Breda, en aquest cas en unes pistes més estretes i en algun tram una mica més relliscoses i complicades, pel que recomanem l’ús de bicicletes BTT o, almenys, tipus gravel. Una vegada a Breda, teniu una gran varietat d’activitats a realitzar, des de museus (Museu Aragay de la ceràmica), arquitectura religiosa (Monestir de Sant Salvador), restaurants, etc.

Variant senderista

Igualment com en el cas dels usuaris que segueixen el tram amb la bicicleta,  el tram s’inicia al plafó que trobareu davant del Castell, però abans us recomanem una visita guiada a aquest important monument del gòtic català (per més informació consulteu la web del castell) i també que gaudiu de les vistes panoràmiques de la zona. Per continuar amb la ruta, veureu que a menys de 100m del plafó, trobareu una banderola de seguiment que us indica la ruta a seguir per un sender que rodeja el castell. Aquest sender un portarà a baixar pel mig del bosc fins que us tornareu a trobar amb la pista per on baixen les bicicletes, la qual us portarà ja fins al Coll de n’Orri. Tot el tram és de baixada, en un entorn forestal mediterrani, molt tranquil i agradable. Des del Coll de n’Orri, ja baixareu directament cap a Breda, on trobareu una gran varietat d’activitats a realitzar, des de museus (Museu Aragay de la ceràmica), arquitectura religiosa (Monestir de Sant Salvador), restaurants, etc.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
7,49 km
Desnivell +
37 m
Desnivell –
478 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
5,44 km
Desnivell +
0 m
Desnivell –
443 m

Imatges