Tram Breda – Castell de Montsoriu

Descripció del tram

El tram de la Tourdera entre Breda i el Castell de Montsoriu és d’exigència moderada, ja que tot i que només són entre 5,5km i 7,5kms (segons si es fa a peu o en bicicleta), és un trajecte majoritàriament de pujada amb un desnivell aproximat positiu de gairebé 500m. Sobretot, tingueu en compte que el camí difereix lleugerament si el feu a peu, on pujareu el darrer tram cap al castell per un corriol enmig del bosc, o si el feu en bicicleta, on aquest darrer tram serà per pista forestal (en qualsevol cas, necessitareu una bicicleta preparada, ja sigui BTT o gravel). A l’inici del tram trobareu una àmplia oferta cultural i de serveis al poble de Breda, una vila terrissaire amb un interessant patrimoni. Tingueu en compte que al final del recorregut us trobareu al Castell de Montsoriu (per més informació consulteu la web del castell), on no trobareu transport de retorn, pel que ho heu de tenir en compte a l’hora de planificar el vostre recorregut.

A l’inici del tram, al poble de Breda, disposareu d’aparcament sense problema. Per seguir la ruta només heu de prendre atenció a la senyalització de la ruta on sempre hi veureu la imatge blava i verda característica. Finalment, recordeu que podreu fer la ruta i gaudir de la passejada per un entorn natural als límits del Parc Natural del Montseny, i sempre heu d’evitar desviar-vos del camí senyalitzat i respectar en tot moment la flora i la fauna de l’entorn.

Variant bicicletes

Pràcticament tot aquest tram de ruta és compartit entre els senderistes i els usuaris de la bicicleta, excepte la part final de pujada al Castell de Montsoriu. Des de la plaça de la Vila, on trobareu el plafó de la ruta, caldrà que us dirigiu pel carrer Nou en direcció nord-est fins a la carretera d’Arbúcies, tot seguint les indicacions. Quan sortiu per la zona nord del poble, us dirigireu cap al coll de n’Orri, en un entorn natural i tranquil. Tingueu en compte que necessitareu una bicicleta més o menys preparada, tipus BTT o mínim gravel, ja que en algun punt el terra saulonós pot resultar relliscós i els pendents poden ser una mica pronunciats.  Una vegada al Coll, ja farà una estona que estareu divisant el castell al fons, i agafareu una pista que us anirà acostant al vostre objectiu final. Des del castell gaudireu d’unes interessants vistes panoràmiques i, sobretot, tindreu la possibilitat de fer una visita guiada d’aquest interessant castell gòtic català (per més informació consulteu la web del castell).

Variant senderista

Tal i com s’observa al mapa, pràcticament tot l’itinerari és igual al dels usuaris de la bicicleta, excepte la part final de pujada al Castell de Montsoriu. Igualment com en aquest cas, des de la plaça de la Vila, on trobareu el plafó de la ruta, caldrà que us dirigiu pel carrer Nou en direcció nord-est fins a la carretera d’Arbúcies, tot seguint les indicacions. Quan sortiu per la zona nord del poble, us dirigireu cap al coll de n’Orri, en un entorn natural i tranquil.  Una vegada al Coll, ja farà una estona que estareu divisant el castell al fons, i agafareu una pista que us anirà acostant al vostre objectiu final. La part final de l’ascens presenta alguns pendents importants en un sender pel mig del bosc molt bonic que, una vegada al final, us portarà a sota mateix de les muralles del Castell, el qual voltareu. Una vegada a dalt, gaudireu d’unes interessants vistes panoràmiques i, sobretot, tindreu la possibilitat de fer una visita guiada d’aquest interessant castell gòtic català (per més informació consulteu la web del castell).

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Moderada
Distància
7,49 km
Desnivell +
495 m
Desnivell –
52 m
Senderisme
Nivell
Moderada
Distància
5,42 km
Desnivell +
444 m
Desnivell –
0 m

Imatges