Tram Blanes – Palafolls

Descripció del tram

ATENCIÓ: EL PETIT TRAM PER ACCEDIR A LA DESEMBOCADURA DE LA TORDERA ESTÀ TALLAT AL PAS COM A MESURA DE PROTECCIÓ DE LA FAUNA. CONSULTEU EL MAPA DE L’ITINERARI PER MÉS INFORMACIÓ.

El tram de la ruta de la Tordera entre Blanes i Palafolls és un passeig molt planer, de poc més de 6 quilòmetres, que té lloc per pistes forestals, pràcticament en tot el seu recorregut pel costat del riu Tordera. A Blanes disposareu de multitud de serveis turístics abans d’iniciar el recorregut, al igual que al poble de Palafolls, també ben equipat. Per fer l’itinerari, apte per senderisme i bicicleta, només cal que seguiu la senyalització de la Tourdera i les marques de seguiment grogues en pintura.

Poc després d’haver iniciat el recorregut, us recomanem que us desvieu fins a la desembocadura del riu Tordera, un important espai natural que aprofiten multitud d’aus migratòries per fer parada en el seu camí cap al sud. És per aquest motiu que, tant a la desembocadura com a la resta del recorregut, heu de fer cas a totes les recomanacions de respecte de la natura. Trobareu indicacions amb banderoles de seguiment que us indiquen aquest petit desviament.

Més informació del tram…

Si us heu decidit a fer el tram entre Blanes i Palafolls, l’inici del recorregut és davant de Sa Palomera, el conegut punt on es considera que comença la Costa Brava. Més concretament, la ruta comença davant de la Plaça Catalunya, on hi ha l’oficina de turisme i on trobareu el plafó de la ruta. Al mateix plafó ja trobareu una placa que us indica el camí que heu de seguir. Durant els primers centenars de metres del recorregut, veureu que la ruta va pel passeig marítim de la platja de s’Abanell. Però heu d’estar atents si feu la ruta a peu o en bicicleta, ja que en el primer cas els senderistes aniran per sobre del passeig, mentre que els ciclistes van pel carril bici. Per fer la ruta, només cal que seguiu totes les senyals de la ruta (banderoles de seguiment) i les marques de pintura grogues. El codi de seguiment d’aquestes marques grogues són els típics de qualsevol itinerari senyalitzat amb pintura: un ratlleta indica que esteu en el bon camí, una creu que esteu en camí equivocat i una marca en angle de 90º us indica un canvi sobtat de direcció o gir.

Abans d’acabar el passeig de s’Abanell, veureu que la ruta s’endinsa per dins del barri dels Pins, sempre seguint la senyalització, agafant l’Avinguda Vila de Madrid, per anar a buscar el riu Tordera. Durant tot aquest tram urbà, les banderoles que us trobareu són de petit format sobre fanals d’enllumenat o senyals de trànsit, mentre que a l’abandonar l’àmbit urbà ja són les típiques banderoles amb pals de fusta. Quan arribeu al riu Tordera, us trobareu una banderola que us oferirà la possibilitat d’arribar fins a la desembocadura de la Tordera, però actualment el camí està tallat al pas de persones com a mesura de protecció de la fauna. Es tracta de la llacuna que es forma abans d’abocar les seves aigües al mar i que acull una important presència d’aus.

Reprenent el camí, heu de seguir la pista paral·lela al riu Tordera, sempre seguint la senyalització, fins que arribareu a la carretera de Palafolls a Blanes. En aquest punt, trobareu una rampa amb una banderola que us indica el camí cap al pont i que us permetrà creuar el riu amb total seguretat i plenament separats del trànsit rodat de la carretera. A l’altra banda del pont, trobareu una altra rampa que us permetrà accedir a la pista inferior i que us portarà directament cap a Palafolls (estigueu atents a les direccions de les banderoes), passant primer pel parc fluvial de la Tordera. El tram finalitza a l’Avinguda Pau Casals de Palafolls, on trobareu el plafó de la ruta.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
6,2 km
Desnivell +
14 m
Desnivell –
9 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
6,2 km
Desnivell +
14 m
Desnivell –
9 m

Imatges