Tram Breda – Riells i Viabrea

Descripció del tram

El tram Breda – Riells i Viabrea és un tram molt fàcil, de 3,8 quilòmetres, tot de baixada i amb un desnivell negatiu de 83 metres, que fareu pràcticament tot per carril bici segregat del trànsit. Abans d’acabar el tram, passareu pel nucli de Viabrea, on hi ha l’estació de tren. Si bé gran part del carril bici és asfaltat (entre Breda i Viabrea), entre Viabrea i Can Salvà és un carril segregat de sauló.

A l’inici del tram, al centre de Breda, disposareu de diferents llocs d’aparcament i d’una bona oferta de serveis com restauració, comerç, etc… La ruta comença al costat del monestir de Sant Salvador de Breda i de l’Ajuntament, on trobareu el plafó informatiu de la ruta i les primeres indicacions de seguiment. Recordeu no desviar-vos del camí senyalitzat i respectar en tot moment la flora i la fauna de l’entorn.

Més informació del tram…

El recorregut del tram de la Tourdera des de Breda fins a Riells i Viabrea és molt fàcil, de gairebé 4 km de longitud, amb un desnivell acumulat de baixada de 83m. L’inici de la ruta és al plafó que trobareu a Breda, al costat del monestir i de l’ajuntament, al carrer Nou. Seguint les indicacions, us dirigireu pel mateix carrer Nou en el sentit de la circulació i tindreu l’opció de sortir del poble seguint les indicacions per senderistes o per bicicletes (per no trobar carrers amb sentit de circulació contrari).

Una vegada arribeu a la sortida del poble, us trobareu que comença el carril bici que us portarà fins al nucli de Viabrea. Aquest carril bici, totalment segregat del trànsit, és paral·lel a la carretera GI-552. És important que en tot el recorregut no us desvieu de l’itinerari i feu cas de les recomanacions de respecte a la natura. Una vegada a Viabrea, veureu que podeu arribar-vos a l’estació de tren, o seguir fins a Can Salvà, que és l’ajuntament de Riells i Viabrea i és on finalitza el tram. Aquests darrers metres de ruta els fareu per un carril segregat al trànsit també, però en aquest cas el paviment es de sauló.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
3,8 km
Desnivell +
0 m
Desnivell –
83 m
Senderisme
Nivell
Sense especificar
Distància
3,8 km
Desnivell +
0 m
Desnivell –
83 m

Imatges