Tram Hostalric – La Batllòria

Descripció del tram

Com a conseqüència dels importants desperfectes del temporal Glòria, part d’aquest tram està tallat al pas degut a la desaparició del camí a la llera de Sant Feliu de Buixalleu i de la passera que permetia creuar el riu Tordera. Sobre el terreny trobareu senyalitzat un desviament entre l’antiga passera d’en Perxistor (metàl·lica) i el poble d’Hostalric (accés pont Autopista). Podeu consultar el desviament de traçat al mapa d’itinerari o descarregar-vos el track mitjançant wikiloc.

El tram Hostalric – La Batllòria, que és compartit en tot el seu recorregut per senderistes i ciclistes, us permetrà conèixer el tram mitjà del riu Tordera. Es tracta d’un tram de baixa dificultat, amb un recorregut d’aproximadament 12km de longitud i pràcticament planer (desnivell acumulat positiu de 39m i desnivell acumulat de baixada de 24m). L’inici del tram té lloc a Hostalric, i podeu iniciar el tram a dos punts diferents del poble. El primer lloc és davant l’oficina de Turisme, que es troba al que seria el nucli antic del poble (trobareu aparcament just darrera de l’oficina de turisme, amb un aparcament públic i àmpli).

El tram acaba al nucli de la Batllòria, que pertany al terme municipal de Sant Celoni. A Hostalric disposareu d’una àmplia oferta turística, amb bars, restaurants, comerços, equipaments municipals, etc., mentre que a La Batllòria l’oferta és més limitada, encara que existent. Per iniciar el recorregut, sempre heu d’anar aigües amunt de la Tordera, seguint les indicacions de la ruta que ja us marquen La Batllòria.

Més informació del tram…

RECORDEU: ABANS D’INICIAR AQUEST TRAM, CONSULTEU EL DESVIAMENT DEL RECORREGUT O DESCARREGUEU EL TRACK DEL DESVIAMENT.

El recorregut del tram de la Tourdera des d’Hostalric fins a La Batllòria és un passeig molt senzill malgrat els 12 quilòmetres d’itinerari, ja que es tracta d’un tram molt planer amb uns desnivells molt i molt baixos. Per tant, amb aquest tram fareu una ruta molt agradable descobrint el patrimoni natural dels marges del riu Tordera, el tram final de la riera d’Arbúcies (espai PEIN i Xarxa Natura 2000) o la zona humida de les Llobateres. Al mateix temps, al fer aquest tram podreu descobrir el patrimoni cultural associat a la vila medieval d’Hostalric (Fortalesa, recinte emmurallat, Torre dels Frares, etc.), us podreu desviar cap al Gorg d’en Perxistor (senyalitzat des de la ruta és un monument conmemoratiu on hi hagué un gorg on, segons diu la tradició, morí assassinat Ramon Berenguer II, Cap d’Estopes, a mans del seu germà Berenguer Ramon el Fratricida), etc. L’objectiu final és arribar fins a La Batllòria, que pertany al municipi de Sant Celoni.

Per fer la ruta, podeu començar a l’oficina de Turisme d’Hostalric, o bé ho podeu fer des de la zona esportiva. En els dos casos disposeu d’aparcament ampli i en totes dues ubicacions trobareu un plafó de la ruta. Si comenceu a l’oficina de turisme cal que us dirigiu cap al carrer Raval i, en direcció de pujada, aneu cap a la plaça dels Bous, on trobareu indicacions de la ruta que us marcaran el camí cap a les hortes d’Hostalric. Seguiu sempre les indicacions amb banderoles i les marques de pintura de color groc. Si, en canvi, comenceu a la zona esportiva, caldrà que des del plafó, que també és un punt de servei per a bicicletes, us dirigiu cap a la riera d’Arbúcies o el Parc de les Rieres, és a dir, seguir el carrer Via Romana en direcció sud-oest fins que, a escassament 500 metres, ja trobareu les indicacions de la ruta i les marques grogues. Concretament, trobareu la banderola que indica just el punt on l’itinerari principal i l’itinerari per la riera d’Arbúcies conflueixen.

En qualsevol dels casos, sempre heu de seguir les indicacions cap a La Batllòria i les marques de seguiment grogues, que us faran un recorregut pel riu Tordera, per la riera d’Arbúcies (zona Parc de les Rieres), per pollancredes, etc., pràcticament sempre per pista forestal, fins que arribareu a la passera que us portarà cap a La Batllòria. En aquest moment, haureu de creuar per aquesta passera per sobre del riu Tordera i en pocs metres arribareu a La Batllòria, on trobareu alguns serveis de bar i restauració.

Recordeu que a Hostalric hi ha estació de tren i que molt a prop de La Batllòria (500m) trobareu l’estació de tren de Gualba, per on també passa la ruta. Així que pot ser una bona oportunitat per arribar a la ruta de forma senzilla, així com de retornar cap a casa vostra.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
12,1 km
Desnivell +
39 m
Desnivell –
24 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
12,1 km
Desnivell +
39 m
Desnivell –
24 m

Imatges