Tram La Batllòria – Riells i Viabrea

Descripció del tram

El tram entre La Batllòria i Riells i Viabrea és un itinerari molt fàcil, per ciclistes i senderistes, que té lloc entre el nucli de La Batllòria i l’Ajuntament de Riells i Viabrea, a Can Salvà. Es tracta de 2 quilòmetres d’itinerari senyalitzats, sense desnivell i amb una exigència del recorregut mínima.

Recordeu que durant l’itinerari, no us heu de desviar del camí senyalitzat, seguint la senyalització de la ruta, i cal que respecteu sempre les recomanacions de seguretat i de respecte de la natura.

Més informació del tram…

El tram entre La Batllòria i Riells i Viabrea és un curt passeig d’escassament 2 quilòmetres de longitud, molt fàcil, sense desnivell, el qual enllaça el nucli de la Batllòria amb l’ajuntament de Riells i Viabrea (Can Salvà). Per fer el recorregut, només heu de seguir les banderoles de seguiment, que poden ser les típiques banderoles amb pal de fusta, o bé petites banderoles sobre suport existents (fanals, senyals de trànsit, etc.), generalment en els trams urbans. A més, també trobareu les marques de seguiment grogues, el codi de seguiment de les quals són els típics de qualsevol itinerari senyalitzat amb pintura: un ratlleta indica que esteu en el bon camí, una creu que esteu en camí equivocat i una marca en angle de 90º us indica un canvi sobtat de direcció o gir.

El tram comença a l’encreuament dels carreres Tordera i de les Escoles, on hi ha el plafó de la ruta. En tot l’entorn disposeu d’aparcament. Seguint les senyals, primer haureu de baixar pel carrer de La Tordera fins al camp de futbol, on veureu una banderola que us separa cap a la branca de la ruta de Riells i de Breda, dirigint-vos cap al carrer Camí Ral. Seguint les indicacions pujareu pel carrer Montnegre fins a l’església de la Mare de Déu de l’Esperança i, d’aquí, directament cap a Riells. Per travessar la carretera C-35 passareu per un pas inferior totalment segur i, si aneu amb bicicleta, teniu una petita rampa lateral per on fer baixar la bicicleta, al costat de les escales.

Una vegada creuada la carretera, ja us trobareu al terme municipal de Riells i Viabrea. Caldrà que passeu pel carrer de Santa Fe, creueu les vies del tren pel pas inferior i, a l’altre costat, agafeu l’avinguda del ferrocarril que, en paral·lel a les vies del tren, us portarà directament cap a l’ajuntament. En el darrer tram veureu que s’han realitzat algunes actuacions sobre el ferm encaminades a millorar la seguretat dels usuaris de la ruta, especialment pel que fa a la senyalització amb pintura i senyalització vertical d’advertiment als vehicles. Quan arribeu a l’ajuntament, finalitzareu el tram i us trobareu amb el plafó de la ruta just al costat de la carretera.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
2,1 km
Desnivell +
1 m
Desnivell –
1 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
2,1 km
Desnivell +
1 m
Desnivell –
1 m

Imatges