Tram Sant Esteve de Palautordera – Santa Maria de Palautordera

Descripció del tram

El tram de la Tourdera entre Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera és un tram molt curt, de menys de 2 quilòmetres de longitud i de dificultat molt baixa, ja que els dos nuclis de població es troben molt propers. El que pot resultar interessant és que existeix una variant exclusiva per a senderistes i una variant per bicicletes. L’inici del tram té lloc al nucli de Sant Esteve de Palautordera, davant de l’Església i del Punt d’Informació Turística, on trobareu aparcament proper, comerços, bars i restaurants, etc. Al final de l’itinerari, a Santa Maria de Palautordera, podeu arribar a l’estació de tren del poble tot seguint les indicacions, malgrat es troba a 3,5 quilòmetres de distància.

Seguint les indicacions que trobareu en tot l’itinerari, ja siguin banderoles o fites de seguiment, podreu fer la ruta i gaudir de la passejada , sempre sense desviar-vos del camí senyalitzat i respectant en tot moment la flora i la fauna de l’entorn. Durant l’itinerari, no us desvieu del camí senyalitzat i respecteu sempre les recomanacions de seguretat i de respecte de la natura.

Variant bicicletes

El tram per a ciclistes, de 1,5 km de longitud, s’inicia davant del Punt d’Informació Turística i es dirigeix en direcció sud. En aquest cas, l’itinerari és molt i molt fàcil, senzill i en pràcticament tot el seu recorregut té lloc pel carril bici de la carretera nova de Sant Esteve, fins que trobareu el plafó de la ruta a Santa Maria. Per tal d’allargar més el recorregut, us recomanem mirar el següent tram entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni o entre Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina.

Variant senderista

La variant senderista d’aquest tram és de 1,9 km i s’inicia davant del Punt d’Informació de Sant Esteve de Palautordera, on trobareu un dels plafons de la ruta. Per fer aquest tram a peu cal que us dirigiu cap al sud, seguint la banderola de seguiment que veureu davant de l’església. Al cap de pocs metres, de fet, ja entrareu al terme municipal de Santa Maria de Palautordera, però caldrà que seguiu per la carretera nova de Sant Esteve, on veureu que hi ha un carril bici. Al cap d’uns 400 metres, ja veureu una nova banderola vertical que indica el canvi de direcció per als senderistes, que baixareu fins a la Tordera per un bonic camí de ribera. Abans de baixar cap a la Tordera, però, podreu visitar la Font Martina, situada a la zona esportiva de la localitat i que porta aquest mateix nom.

De fet, aquesta variant senderista forma part d’una ruta local del poble, pel que veureu que la senyalització Tourdera coexisteix amb altra senyalització. Al cap d’una estona d’estar caminant al costat de la Tordera, l’itinerari torna a enfilar cap al poble de Santa Maria, a la zona de l’antic escorxador. Seguint les indicacions, novament us trobareu amb la variant per a bicicletes i, en pocs metres, arribareu al plafó de la ruta de Santa Maria, on acaba el tram.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
1,5 km
Desnivell +
0 m
Desnivell –
27 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
1,9 km
Desnivell +
0 m
Desnivell –
34 m

Imatges