Tram Santa Maria de Palautordera – Sant Celoni

Descripció del tram

El tram Santa Maria de Palautordera – Sant Celoni és un tram de poc més de 6 quilòmetres de longitud i de baixa dificultat, amb un desnivell acumulat de pujada de només 10 metres, ja que la major part de l’itinerari és de baixada. L’inici del tram té lloc a la carretera nova de Sant Celoni, on trobareu el plafó de la ruta i on en l’entorn proper podeu aparcar el cotxe si heu arribat en vehicle. A Santa Maria de Palautordera podeu gaudir de serveis associats, com oficina de turisme, bars, restaurants, comerços, etc., ahora que podeu acostar-vos a l’estació de tren si us desvieu de la ruta uns 3,5 quilòmetres. Al final del tram arribareu a Sant Celoni, on també teniu l’accés a serveis d’interès. Recordeu que durant l’itinerari, no us heu de desviar del camí senyalitzat, seguint la senyalització de la ruta, i cal que respecteu sempre les recomanacions de seguretat i de respecte de la natura.

Més informació del tram…

El tram de la ruta de la Tourdera entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni és compartit en tot el seu recorregut, tant per senderistes com per usuaris de la bicicleta. Es tracta d’un tram de 6,3 quilòmetres de longitud, amb un desnivell de pujada de només 10 metres i amb una dificultat general del tram baixa. La ruta l’iniciareu a la Carretera Nova de Sant Celoni, on hi ha el plafó de la ruta. Des d’allà, i seguint la primera banderola de seguiment que veureu al costat del plafó, anireu en direcció al barri de la Serra, des d’on es dóna la possibilitat d’anar a l’estació de tren. Continuant pel tram, baixareu per l’Avinguda de la Serra, la qual, en acabar, es converteix primer en una pista i de seguida en un sender, que porta a una passera metàl·lica sobre la Tordera, que haureu de travessar.

Continuant l’itinerari seguireu per una pista que us portarà fins a un pas inferior a les vies del TGV, fareu un petit tram sobre asfalt fins a la depuradora de Santa Maria, i continuareu per una altra pista. Sempre trobareu indicacions del seguiment, ja sigui a partir de banderoles de seguiment o de fites amb la imatge de la ruta. Aquesta pista, per la que caminareu uns 1.400 metres entre camps de conreu, us portarà fins al Riu-sec, que travessareu per una passera de fusta després d’una lleugera pendent. Des de la passera seguireu en paral·lel al Riu-sec fins al Parc dels Enamorats, on trobareu una font i una zona de descans.

Reprenent el camí, seguireu uns 750 metres per límit urbà, passat pel pavelló del Sot de les Granotes i seguint fins a un pas inferior sota les vies del tren, a partir del qual l’itinerari agafa una pista que porta fins al Pont Trencat. La ruta creua per sobre del Pont Trencat, un pont d’estil gòtic, antic pas de la famosa Via Augusta i que va haver de ser fortament restaurat degut a la destrucció que va patir durant la guerra del francès. Una vegada creuat el pont passeu pel nucli del Pont Trencat i us dirigireu cap a la carretera BV-5112, per la que haureu de passar uns 150 metres pel seu voral fins agafar una pista. Caldrà que continueu per aquesta pista durant 800 metres fins a la passera de Can Pàmies, que seguint les indicacions cap a Sant Celoni, haureu de travessar per dirigir-vos al nucli urbà. Una vegada travessada la passera, caldrà que us fixeu, sobretot, en les petites banderoles de seguiment sobre de fanals urbans, que us dirigiran fins a l’estació de tren, on finalitza el recorregut. Una vegada a Sant Celoni, podeu aprofitar per prendre quelcom en un bar o restaurant, fer algunes compres, etc.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
6,3 km
Desnivell +
0 m
Desnivell –
52 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
6,3 km
Desnivell +
0 m
Desnivell –
52 m

Imatges