Tram Tordera – Palafolls

Descripció del tram

El tram de la ruta de la Tordera entre Tordera i Palafolls és de 6,8 quilòmetres de longitud, que discorre en bona part pel passeig fluvial de la Tordera, en una travessa de baixa dificultat. L’itinerari s’inicia davant del pont de Ferro, on trobareu el plafó de la ruta i una primera banderola indicant-vos el recorregut cap a Palafolls, i finalitza al poble de Palafolls. Pràcticament la meitat del recorregut té lloc pel passeig fluvial de la Tordera, totalment segregat del trànsit, mentre que la resta té lloc per pista forestal de molt baix trànsit o per zona urbana. Recordeu que durant l’itinerari, no us heu de desviar del camí senyalitzat, seguint la senyalització de la ruta, i cal que respecteu sempre les recomanacions de seguretat i de respecte de la natura. Per arribar a l’inici de la ruta, recordeu que l’estació de tren de Tordera està molt propera a la ruta i es troba perfectament senyalitzada des de l’inici del tram fins a la mateixa estació, on també hi ha un plafó de la ruta.

Més informació del tram…

El recorregut de Ruta de la Tourdera entre Tordera i Palafolls és únic tant per senderistes com per usuaris de la bicicleta. En total, es tracta de 6,3 quilòmetres de recorregut aproximadament, amb un desnivell de pujada acumulat de només 40metres, pel que la dificultat general del traçat és molt baixa. A l’inici de la ruta, davant del Pont de Ferro de Tordera, podeu aprofitar per tenir unes bones vistes del riu i també podeu consultar la informació de la ruta amb el plafó que hi trobareu just al costat. En aquesta zona, a més, disposeu d’aparcament si us heu acostat en cotxe. Tingueu en compte també que els diumenges és dia de mercat a Tordera i es tracta d’un mercat que atrau a una gran quantitat de gent cada setmana, pel que els primers metres del recorregut seran molt concorreguts i la disponibilitat d’aparcament es pot veure limitada.

Per començar la ruta cal que agafeu la direcció sud-est, seguint les indicacions de la primera banderola de seguiment cap a Palafolls. Durant més de 2 quilòmetres podreu caminar o pedalar pel passeig fluvial de la Tordera, just al costat del riu, en un camí totalment segregat del trànsit i molt tranquil. Quan acaba el passeig, mitjançant una pista forestal continuareu la ruta i passareu després pel polígon industrial d’en Puigverd, que de seguida deixareu per agafar una pista forestal entre boscos i conreus fins al Molí d’en Puigverd. De fet, el molí us quedarà a uns 300m de la ruta, però us podeu desviar per visitar-lo. Aquest equipament actualment acull la fundació privada sense ànim de lucre El Molí d’en Puigverd. En aquest punt podeu entrar al bosc humit adjacent per fer un petit descans.

Reprenent l’itinerari us dirigireu cap al Pla de Mas Tortòs, una zona agrícola actualment ocupada per vivers, que resseguireu seguint la pista forestal que us portarà ja directament fins a Palafolls. Des de Palafolls, si encara teniu forces, us podeu acostar al Castell de Palafolls, separant-vos de la ruta 1.400 metres, o bé fer una visita dels diferents edificis singulars de Palafolls, obra de coneguts arquitectes, com el Palauet o la biblioteca, entre d’altres. A més, podeu aprofitar per gaudir dels serveis que us ofereix Palafolls, amb comerços, bars, restaurants, etc.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
6,3 km
Desnivell +
40 m
Desnivell –
44 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
6,3 km
Desnivell +
40 m
Desnivell –
44 m

Imatges