Resultats de la 1a revisió anual de la ruta

Durant el passat mes de juliol es va realitzar la revisió completa que, semestralment, es realitza a la ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. Aquesta ha estat la 1a revisió d’aquest any 2022, amb la previsió de fer la segona el mes de novembre. Totes les incidències detectades han estat notificades als diferents responsables del manteniment de la ruta, que en són els diferents ajuntaments participants o a qui aquests tinguin derivat el servei.

Com ja us hem comentat nombroses vegades, el manteniment de les rutes és un aspecte molt important a l’hora d’oferir un producte de qualitat per als usuaris finals. A la ruta de la Tourdera realitzem anualment dues revisions completes de tot el recorregut i, de totes les incidències detectades, en fem arribar als responsables del manteniment de cada municipi tot allò detectat, juntament amb les incidències que rebem a partir del formulari web dels usuaris de la ruta (www.tourdera.cat/incidencies). Durant el passat mes de juliol s’ha realitzat la 1a revisió anual de tot el recorregut, tant del ferm com de la senyalització.

Ja us hem explicat altres vegades que el fet de tractar-se d’una ruta tant extensa i que trepitja fins a 18 municipis de 3 comarques diferents, fa que els manteniments els realitzin entitats diferents segons cada cas (Ajuntaments, Consells Comarcals, entitats sense ànim de lucre, Parc Natural, etc.).

Durant la revisió efectuada aquest juliol, el nombre més gran d’incidències ha estat, com sempre, sobre la senyalització, un fet normal tenint en compte que a la ruta hi ha més de 800 punts de senyalització. Concretament, el 85% de les incidències va ser sobre la senyalització, molt per sobre del 15% sobre els trams (ferm). A més, normalment són incidències lleus, és a dir, poc importants i que no comprometen el correcte seguiment del camí, que en la darrera revisió varen suposar el 70%.

 

El més important, és que el resultat final sigui una ruta on es garanteixi en tot moment el correcte seguiment i la seguretat dels usuaris. Us deixem algunes fotografies d’exemple d’alguns manteniments realitzats en el que portem d’aquest any 2022:

 
Imatge amb vandalisme per grafitti sobre senyals de la ruta.


Imatge de vandalisme sobre banderoles de la ruta.


Imatge de necessitats de desbrossada de vegetació que tapa les senyals.


Imatge de reposició de vinils de senyalització en mal estat pel pas del temps.

En altres casos, els manteniments han estat de molta major embergadura, com la passera reconstruida a Santa Maria de Palautordera, inaugurada el passat mes de juny, o la futura passera de Ramió, actualment en reconstrucció per l’ajuntament de Fogars de la Selva, i de la qual us en varem informar fa unes setmanes, entre d’altres.

Esperem que gaudiu de tots els trams de la Tourdera i, recordeu que si detecteu incidències, ens les podeu comunicar mitjançant el formulari web!!! Per acabar us deixem amb aquest petit vídeo en format Reel d’Instagram sobre les revisions que varem realitzar el mes de juliol.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories