Inici de les obres de reconstrucció de la passera de Ramió

Després de molt de temps, ja us podem anunciar que s’han iniciat les obres de reconstrucció de la passera de Ramió, una passera històrica sobre la Tordera per on passava la Tourdera abans del temporal Glòria, entre la zona humida de les Llobateres i Hostalric. Aquest pas, molt utilitzat pels veïns de Ramió, al terme municipal de Fogars de la Selva, va resultar greument afectat per l’embat del Glòria i va obligar a fer una variant a la ruta de la Tordera per esquivar aquest pas.

Han passat més de dos anys des que tota la conca de la Tordera va patir un dels aiguats més importants dels darrers anys, amb multitud d’infraestructures afectades. Com ja us varem explicar en aquest article sobre els desperfectes del temporal Glòria, les conseqüències varen ser desastroses, amb moltes afectacions, les quals, poc a poc, s’han anat resolent a mesura que els ajuntaments han aconseguit finançament, com els casos de la passera de Santa Maria de Palautordera, la reconstrucció dels talussos a la vila de Tordera i la posterior remodelació del passeig fluvial o la passera sobre la riera de Santa Coloma a Massanes, entre d’altres moltes actuacions.

Avui us podem donar la bona notícia que una de les passeres sobre el riu Tordera per on passava la Tourdera, que és la passera de Ramió, en els propers mesos tornarà a estar operativa, ja que s’han iniciat les obres de la seva reconstrucció. Aquesta passera era molt utilitzada pels veïns de Fogas de la Selva que viuen a la zona de Ramió i que la utilitzaven per creuar el riu molt a prop del Gorg d’en Perxistó, ja al municipi de Sant Feliu de Buixalleu. Com a conseqüència de la seva desaparició, es va realitzar una modificació del recorregut de la Tourdera, tal i com us varem explicar en aquest article, ja que el pas del riu impedia el correcte seguiment de la ruta.

Aquesta setmana s’ha iniciat la primera fase dels treballs, consistent en  la realització de moviments de terres i la formació de murs. En una segona fase es col·locaran les plaques superiors sobre els murs, que tenint en compte el període vacacional i la crisi de subministraments, no es pot garantir, encara, una data definitiva. Malgrat això, la previsió és que la passera sigui plenament operativa el mes de novembre, tot i que podria ser abans. En tot cas, us mantindrem informats!

Imatge de la passera de Ramió abans del temporal Glòria

Imatge del que va quedar de la passera després del pas del Glòria.

Imatge de les obres iniciades aquesta mateixa setmana de reconstrucció de la passera.

Facebook
Twitter
Categories