Activitats del grup Vadebici per la Tourdera

Com ja us varem informar fa uns mesos, el Grup Vadebici és una entitat que promou l’Slow-Biking, és a dir, la pràctica de la bicicleta sense presses i gaudint del paisatge. Entre les seves activitats, a principis d’aquest 2022 l’entitat va organitzar 3 sortides per la ruta de la Tordera que va aplegar gent de diferents punts de la geografia catalana, des de Barcelona fins a Tarragona, passant per localitats del Maresme i del Vallès.

Si no coneixeu el Grup Vadebici, es tracta d’una entitat que agrupa a amants de la bicicleta i de tot el món que l’envolta. En la seva proposta d’activitats, destaquen l’organització de sortides per fer rutes en bicicleta als millors llocs de Catalunya i gaudir del millor cicloturisme. La seva filosofia és practicar l’Slow-Biking, pedalar sense presses i gaudir en tot moment de la ruta i de l’entorn.

Amb les tres activitats organitzades enguany (Díptic), l’entitat ja ha organitzat en cinc ocasions visites a la Tourdera, ja que l’any 2020 en va realitzar dues. A les fotografies inferiors podeu veure el punt de sortida de l’activitat a l’estació de tren de Sant Celoni (esquerra) i a l’estació de tren de Maçanet-Massanes (dreta).

    

Les sortides, de gran èxit de participació, consisteixen en arribar al punt d’inici de la ruta mitjançant transport públic (tren) o cotxe particular, desenvolupar l’activitat fent una pedalada no competitiva per descobrir el territori, i arribar a la destinació final, on hi ha novament una connexió de tren (línia R1) per poder tornar a casa. Dins de l’activitat, hi ha diferents parades i l’ambient sempre és molt distès i lúdic.

Les sortides organitzades enguany, que varen comptar amb 55 participants, varen ser:

  • Sant Celoni – Hostalric – Blanes (12/02/2022)
  • Sant Celoni – Hostalric – Blanes (27/02/2022)
  • Massanes (estació) – Hostalric – Malgrat de Mar (09/02/2022)

Durant les sortides els participants varen poder descobrir indrets com la Zona Humida de les Llobateres, que fa uns dies us mostravem en un post, la vila medieval d’Hostalric, l’església de Sant Cebrià de Fogars, etc., sempre amb el riu Tordera com a testimoni.

Aquestes sortides, que tenen una vessant totalment lúdica, tenen una dificultat baixa-mitjana, amb desnivells aproximats de 150m, que es fan en bicicleta BTT o Gravel i, el més important, dirigida per en Jordi, un guia titulat en BTT. Si esteu interessats en conèixer les activitats que organitza el Grup Vadebici, podeu contactar amb ells per qualsevol dels mitjans que us deixem aquí a sota:

vadebicigrup@gmail.com

Telèfon 695660373

www.vadebici.org

Per acabar, us deixem algunes fotografies del grup Vadebici per la Tourdera i us animem a descobrir el territori en alguna de les activitats que organitzen arreu del territori català.

Facebook
Twitter
Categories