Beneficis del senderime i la bicicleta per a la salut mental

La pràctica del senderisme i la bicicleta és molt beneficiosa per la nostra salut, tal i com ja varem explicar en aquest anterior article. Tanmateix, avui volem aprofundir una mica més en l’aspecte dels beneficis en la salut mental, ja que gaudir de passejar o pedalar per la natura no només enforteix el nostre cos, sinó que té efectes positius sobre la nostra ment.

La pràctica de l’esport, i per tant la pràctica del senderisme o de la bicicleta, és molt bo per a la nostra salut física, però també mental. Els passejos per la natura tenen efectes positius per al nostre cervell i amb aquest petit article us volem fer un resum dels beneficis:

1 – Millora de l’autoestima

Quant més temps passem a l’exterior i envoltats de natura, més notarem aquest efecte i, de fet, si ho fem al costat de cursos d’aigua, encara sembla que té uns efectes més accentuats. Així que fer un tram de la Tourdera pot ser, en aquest sentit, un bon consell si vols millorar la teva autoestima.

Foto: Tourdera.

2 – Aclareix la teva ment

Segons diversos estudis, passejos d’aproximadament 1,5 hores tenen un gran impacte disminuint els pensaments obsessius, rebaixant els nivells de melancolia o, sobretot, disminuint en part els sentiments de tristesa, preocupacions o depressió.

Foto: Jordi Rierola

3 – Augmenta la teva creativitat

El potencial creatiu de les persones es veu incrementat amb la realització de passejos i estades a la natura, sense estar constantment connectats a la tecnologia. Així que si teniu la necessitat de crear quelcom, res millor que unes bones passejades per la natura que us obriran aquest costat de la ment tant complicat de despertar en ocasions.

Foto: Tourdera

4 – Millora la teva concentració

Realitzar activitats com caminades a la natura o passejos en bicicleta, és a dir, realitzar una activitat física activa, ajuda a millorar la concentració i, fins i tot, és molt recomanable per a persones que pateixen trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat.

Foto: Jordi Rierola

5 – Millora la memòria

L’exercici aeròbic, és a dir, aquell que es realitza a una intensitat moderada durant un llarg període, com pot ser el senderisme o la bicicleta, té un efecte també en la millora de la memòria. Estudis semblen indicar que pot ser una forma de combatre la demència, ja que no només ajuda en la capacitat de retenir informació, sinó que redueix també la pèrdua de memòria.

Foto: Tourdera

6  – Millora la sociabilització

Realitzar passejades en grup, ja siguin a peu o en bicicleta, no només ens ajuden a sociabilitzar, sinó que ens fan sentir més bé en general, més revitalitzats, menys tensos, més energètics i esperançats, etc. En general disminueixen els pensaments negatius, la tensió, odi, depressió, etc.

Foto: Va de Bici, grupet de cicloturisme

7 – Aporta beneficis en la cura d’enfermetats greus

Les pràctiques físiques a la natura també poden ajudar a combatre enfermetats greus, com diversos tipus de càncer, ja que hi ha estudis que apunten que la capacitat antioxidativa, que ajuda a combatre aquestes malalties, es veu incrementada amb les pràctiques esmentades durant períodes més o menys llargs de temps.

Foto: Jordi Rierola

Amb tots aquests beneficis, us animeu a fer un tram de la Tourdera per veure si realment noteu aquestes millores? El que és segur, és que les passejades que feu sempre tindran beneficis físics per a la vostra salut. Si a més hi sumem alguns beneficis mentals, la inversió pot ser molt bona. Això sí, recordeu sempre seguir les recomanacions que us fem per fer de la vostra activitat una experiència segura!

Facebook
Twitter
Categories