L’hivern: una bona oportunitat per fer els trams més exigents

Com sabeu, la Tourdera presenta un itinerari amb diferents dificultats, amb trams molt fàcils i planers, però també amb recorreguts molt més llargs i amb molt desnivell. A l’hivern, on el paisatge torna a canviar després que totes les fulles de la tardor han caigut, pot ser un bon moment per fer els trams més exigents, ja que la temperatura i el sol no seran el limitant que ens trobem a la temporada estival.

A finals de desembre l’hivern pren el relleu a la tardor, tot passant d’un paisatge de gran bellesa, amb els tons groguencs de les fulles a punt de caure (com us varem mostrar en aquest antic article), a un paisatge més hivernal, amb els arbres de fulla caduca despullats i les primeres hores del matí sovint amb la gebrada.

Imatge del naixement de la Tordera (Font Bona) en ple hivern

Malgrat que aquest any està sent realment molt calorós, i les temperatures negatives s’estan resistint molt, a part de les gebrades matinals, en els punts més alts de la ruta, com el Coll de Sant Marçal, podem arribar a trobar-hi neu. Com podeu veure a la imatge, en aquests casos no és aconsellable fer la ruta, però sempre fa il·lusió trobar-se amb una mica de neu!

Imatge del Coll de Sant Marçal nevat, punt d’inici dels trams cap a Montseny o cap a Arbúcies de la Tourdera

L’hivern, també ens regala bonics paisatges de ribera que ens permeten observar millor la profunditat del bosc, ja que la major part de la vegetació d’aquests ambients és de fulla caduca, com es pot veure a la següent fotografia presa a Sant Celoni.

Imatge del riu Tordera a Sant Celoni on s’observa la vegetació molt baixa i els arbres sense fulla

Però una de les principals avantatges que ens dóna l’hivern és que no fa calor i la insolació és molt menor. Per tant, us recomanem fer trams més exigents, com des de Montseny a Sant Marçal o des d’Arbúcies a Sant Marçal, que són recorreguts amb molt més desnivell i amb distàncies més grans. Us animeu a fer un tram aquest hivern?

Tram de la Tourdera per la zona del Molí de la Llavina
Facebook
Twitter
Categories