Revisions anuals Tourdera

El manteniment de les rutes és un aspecte molt important a l’hora d’oferir un producte de qualitat als usuaris finals. A la ruta de la Tourdera realitzem anualment dues revisions completes de tot el recorregut i, de totes les incidències detectades, en fem arribar als responsables del manteniment de cada municipi tot allò detectat. Durant el mes de novembre s’ha realitzat a la Tourdera la 2a revisió anual de tot el recorregut.

Durant aquest mes de novembre s’ha finalitzat la 2a revisió anual de tota la ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. Per tal de garantir i detectar tot allò que va passant a la ruta, anualment realitzem dues revisions completes de tot l’itinerari, on detectem incidències en el ferm o en la senyalització de la ruta. Totes les incidències detectades durant aquestes revisions, junt amb les incidències que rebem a partir del formulari web dels usuaris de la ruta (www.tourdera.cat/incidencies), les fem arribar als responsables del manteniment de cada municipi. A continuació podeu veure dues imatges amb una operació de manteniment després que en les revisions es detectés que la vegetació ocultava la senyalització de la ruta.

   

El fet de tractar-se d’una ruta tant extensa i que trepitja fins a 18 municipis de 3 comarques diferents, fa que els manteniments els realitzin entitats diferents segons cada cas (Ajuntaments, Consells Comarcals, entitats sense ànim de lucre, Parc Natural, etc.). El més important, és que el resultat final sigui una ruta on es garanteixi en tot moment el correcte seguiment i la seguretat dels usuaris. A la foto següent s’observa una operació de manteniment consistent en la reposició d’una fita de seguiment desapareguda.

Durant les revisions, el nombre més gran d’incidències recau sobre la senyalització, un fet normal tenint en compte que a la ruta hi ha més de 400 suports amb senyals. Per exemple, en la darrera revisió realitzada durant el mes de novembrel el 82% de les incidències va ser sobre la senyalització, molt per sobre del 18% sobre els trams (ferm). A més, normalment són incidències lleus, és a dir, poc importants i que no comprometen el correcte seguiment del camí, que en la darrera revisió vaen suposar el 74%.

 

Esperem que disfruteu de tots els trams de la Tourdera i, recordeu que si detecteu incidències, ens les podeu comunicar mitjançant el formulari web!!! Per acabar us deixem amb aquest petit vídeo en format Reel d’Instagram sobre les revisions i manteniments de la ruta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruta de la Tourdera (@tourdera)

Facebook
Twitter
Categories