Trams d’enllaç de la Tourdera (4a part): el cas de Riells i Viabrea i Breda

Hem arribat ja a la 4a i darrera entrega del recull d’articles dedicats als itineraris d’enllaç de la ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. Si no heu llegit els articles anteriors, aquest recull us vol explicar que els itineraris d’enllaç de la Tourdera són petits trams de ruta que enllaçen nuclis propers al riu a l’itinerari principal, com és el cas de Massanes, Gualba, Vallgorguina o els casos que ens ocupen avui de Riells i Viabrea i Breda.

Des de l’itinerari principal de la Tourdera, a l’alçada del nucli de La Batllòria, trobareu que podreu travessar el riu Tordera per una passera, que us porta a aquest agregat de cases, pertanyent al municipi de Sant Celoni. En aquest punt, veureu que us podeu dirigir cap a Gualba, seguint el tram d’enllaç que us varem explicar fa unes setmanes, o bé agafar l’itinerari d’enllaç de Riells i Viabrea i Breda, que avui us expliquem.

Per arribar fins a Riells i Viabrea veureu que el tram és molt i molt fàcil, ja que són només 2 quilòmetres fins a Can Salvà (on hi ha l’Ajuntament de Riells i Viabrea), en un terreny bàsicament planer. Per fer el camí només cal que seguiu la senyalització vertical o la de pintura groga. La primera senyal la trobareu al camp de fútbol, que us dirigirà cap al carrer Camí Ral, carrer Montnegre, etc., i us farà passar per davant de l’església de la Mare de Déu de l’Esperança. Deixareu La Batllòria en el moment que creueu la carretera C-35, mitjançant un pas inferior totalment protegit i segregat del trànsit, recentment estrenat.

Pas sota la carretera C-35 recentment estrenat entre La Batllòria i Riells i Viabrea

Una vegada creuada la carretera, ja us trobareu al terme municipal de Riells i Viabrea. Caldrà que passeu pel carrer de Santa Fe, creueu les vies del tren pel pas inferior i, a l’altre costat, agafeu l’avinguda del ferrocarril que, en paral·lel a les vies del tren, us portarà directament cap a l’ajuntament. En aquest tram veureu que recentment s’han realitzat intervencions per segregar tot un carril bici que fa que la passejada sigui molt més segura. Quan arribeu a l’ajuntament, finalitzareu el tram fins a Riells i Viabrea, i us trobareu amb el plafó de la ruta just al costat de la carretera.

Tram de nou carril bici entre Can Salvà (Riells i Viabrea) i La Batllòria

Si continueu amb el recorregut, podreu arribar fins a Breda per un camí també fàcil, de 3,8 quilòmetres i gairebé tot per carril bici segregat. En primer lloc, a uns 800 metres de l’Ajuntament de Riells i seguint la senyalització, arribareu al nucli de Viabrea, on hi ha l’estació de tren, seguint un carril segregat de sauló paral·lel a la carretera GI-552.

Plafó de la ruta a l’estació de tren de Viabrea

Una vegada arribeu a Viabrea, podreu desviar-vos cap a l’estació de tren, o bé enfilar el camí cap a Breda pel carril bici que discorre en paral·lel novament a la carretera GI-552, novament segregat del trànsit, però aquesta vegada asfaltat. Una vegada a Breda us dirigireu cap al monestir de Sant Salvador, que és on finalitza el tram i en tota la vila podreu trobar serveis de bar, restaurant, etc…

Tram de carril bici entre Breda i Viabrea

Un aspecte molt important d’aquest itinerari d’enllaç és que des de Breda també us podeu dirigir cap al Coll de n’Orri i enllaçar amb l’itinerari de la ruta de la riera d’Arbúcies. Per tant, en realitat, aquest itinerari d’enllaç us permet arribar tant a l’itinerari principal de la Tourdera com al de la riera d’Arbúcies. Esperem que aquest article us hagi resultat interessant i tingueu ganes de visitar aquests trams de la ruta i els seus pobles.

Enllaç entre Breda i la ruta de la riera d’Arbúcides al Coll de n’Orri, amb el castell de Montsoriu al fons
Facebook
Twitter
Categories