Tram Hostalric – Massanes

Descripció del tram

El tram Hostalric – Massanes és un tram fàcil, d’aproximadament 4,5 quilòmetres de longitud, que enllaça els nuclis urbans d’Hostalric i de Massanes. L’itinerari s’inicia davant l’oficina de turisme d’Hostalic, on trobareu el plafó de la ruta i aparcament públic. Per començar, us heu de dirigir fins al carrer Ravalet i anar pendent avall, tot seguint les indicacions de la ruta cap a Massanes.

Recordeu que durant l’itinerari, no us heu de desviar del camí senyalitzat i cal que respecteu sempre les recomanacions de seguretat i de respecte de la natura.

Més informació del tram…

Si us heu decidit per fer el tram de Ruta de la Tourdera entre Hostalric i Massanes, que és compartit en tot el seu recorregut amb senderistes i usuaris de la bicicleta, recorrereu 4 quilòmetres amb un desnivell de pujada acumulat de 101 metres. Es tracta d’un tram, doncs, fàcil, que sobretot té lloc per via pavimentada, la qual es troba molt ben senyalitzada sobre el ferm (passos de vianants, carrils bici, zones vermelles de reducció de velocitat pels vehicles, etc…

A l’inici de la ruta, a davant de l’oficina de turisme d’Hostalric (Domus Sent Soví), trobareu un plafó de la ruta. Darrera mateix de l’oficina de turisme trobareu un àmpli aparcament on podreu deixar el cotxe. Per iniciar el camí, heu de dirigir-vos cap al carrer Ravalet i agafar la direcció de baixada. En el tram anireu trobant banderoles de seguiment de la ruta i, fora del nucli urbà, també trobareu marques de pintura grogues. El codi de seguiment d’aquestes marques són els típics de qualsevol itinerari senyalitzat amb pintura: un ratlleta indica que esteu en el bon camí, una creu que esteu en camí equivocat i una marca en angle de 90º us indica un canvi sobtat de direcció o gir. També veureu en zones on coincidiu amb vehicles que s’han senyalitzat en vermell parts de la calçada i s’han afegit els logos de la ruta per facilitar el seguiment.

Una vegada heu fet la baixada del carrer Ravalet, us trobareu amb la seu de la policia local d’Hostalric i, allà mateix, veureu una banderola que us indica la branca de la Tourdera per anar cap a Massanes. En aquest punt, i seguint la indicació Massanes, haureu de creuar pel pas de vianants i passar per un pas sota de la variant d’Hostalric, fins que arribareu al carrer Joaquim Ruyra, en un tram de ruta compartit i on heu de prendre atenció al trànsit. Aquest carrer us portarà fins la urbanizació Can Tià Camps i, després, pel polígon industrial de Massanes, on circulareu per un carril bici segregat del trànsit. Seguint les indicacions, arribareu a la carretera de Massanes (GI-5121), la qual haureu d’agafar durant 850 metres fins al poble de Massanes, prenent molta atenció al trànsit, on acaba el tram.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
4,1 km
Desnivell +
101 m
Desnivell –
43 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
4,1 km
Desnivell +
101 m
Desnivell –
43 m

Imatges