Tram Mosqueroles – Montseny

Descripció del tram

El tram Mosqueroles – Montseny és un tram exigent, d’uns 11-12 quilòmetres de longitud (segons si el feu a peu o en bicicleta), en el qual cal salvar un bon desnivell, principalment de pujada. El seu inici té lloc al nucli de Mosqueroles, des d’on es disposa d’aparcament i de serveis com l’oficina de turisme del Parc Natural del Montseny, restaurants, etc. Més concretament, s’inicia davant de l’ajuntament, agafant la carretera de Mosqueroles cap a Can Riera Siuret.

Seguint les indicacions que trobareu en tot l’itinerari, ja siguin banderoles o fites de seguiment, podreu fer la ruta i gaudir d’una bona passejada per un entorn natural i protegit com és el Parc Natural del Montseny, sempre sense desviar-vos del camí senyalitzat i respectant en tot moment la flora i la fauna de l’entorn. En aquest sentit, la ruta presenta una variant exclusiva per a senderistes entre Montseny i La Costa del Montseny, en la qual no és permès el pas de bicicletes. Per aquest motiu, els usuaris interessats en fer la ruta en bicicleta cal que estigueu atents a les indicacions i agafeu la variant per a bicicletes en aquest punt.

Variant bicicletes

El tram per a ciclistes consisteix també en fer la primera part del tram compartit amb els senderistes, principalment per àmplies pistes forestals i en un entorn forestal destacable, algun tram asfaltat, fins a la Costa del Montseny. A la Costa del Montseny hi ha font, església, restaurants, etc., per tant esdevé un punt molt interessant per fer un petit descans abans d’iniciar la última part del trajecte fins a Montseny. Des de La Costa i fins a Montseny, caldrà que seguiu les senyals de seguiment, que us portaran per la carretera de La Costa del Montseny primer i la carretera de Montseny (BV-5301), fins al mateix poble de Montseny.

Variant senderista

La variant senderista d’aquest tram és d’11,3 km que s’inicia davant de l’ajuntament de Mosqueroles. Cal que, seguint les indicacions en tot moment, us dirigiu en direcció nord cap a La Costa del Montseny pel camí de Mosqueroles. Inicialment, la ruta discorre per una pista forestal àmplia en tot moment i, fins i tot, durant algun quilòmetre, aquesta es converteix en pista asfaltada fins a Can Riera Siuret, on hi ha un càmping i alguns serveis com restaurant. Des de Can Riera Siuret continuareu per una àmplia pista forestal fins a La Costa del Montseny, on trobareu la font del Rector, on aprovisionar-vos d’aigua o refrescar-vos, l’església o també trobareu servei de restauració.

Quan reprengueu el recorregut, seguint en direcció cap al nord, haureu de dirigir-vos cap a la carretera de la Costa del Montseny cap al poble de Montseny, on les bicicletes continuaran per aquesta carretera, mentre que els senderistes podreu aprofitar un sender pels boscos del Montseny, coincident amb el GR-5, que us portarà fins al mateix poble de Montseny per un entorn d’elevada bellesa, boscos densos, torrents ombrívols, etc. Una vegada al poble de Montseny, trobareu botigues, restaurants, oficina de turisme, etc., així com una nova font on refrescar-vos (font del Pujol).

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Exigent
Distància
12,1 km
Desnivell +
503 m
Desnivell –
373 m
Senderisme
Nivell
Exigent
Distància
11,3 km
Desnivell +
354 m
Desnivell –
480 m

Imatges