Tram Riells i Viabrea – La Batllòria

Descripció del tram

El tram entre Riells i Viabrea i La Batllòria és un itinerari molt fàcil, per ciclistes i senderistes, que té lloc entre l’Ajuntament de Riells i Viabrea, a Can Salvà, i el nucli de La Batllòria. Es tracta de 2 quilòmetres d’itinerari senyalitzats, sense desnivell i amb una exigència del recorregut mínima.

Recordeu que durant l’itinerari, no us heu de desviar del camí senyalitzat, seguint la senyalització de la ruta, i cal que respecteu sempre les recomanacions de seguretat i de respecte de la natura.

Més informació del tram…

El tram entre Riells i Viabrea i La Batllòria és un curt passeig d’escassament 2 quilòmetres de longitud, molt fàcil, sense desnivell, el qual enllaça l’ajuntament de Riells i Viabrea (Can Salvà) amb el nucli de la Batllòria. Per fer el recorregut, només heu de seguir les banderoles de seguiment, que poden ser les típiques banderoles amb pal de fusta, o bé petites banderoles sobre suport existents (fanals, senyals de trànsit, etc.), generalment en els trams urbans. A més, també trobareu les marques de seguiment grogues, el codi de seguiment de les quals són els típics de qualsevol itinerari senyalitzat amb pintura: un ratlleta indica que esteu en el bon camí, una creu que esteu en camí equivocat i una marca en angle de 90º us indica un canvi sobtat de direcció o gir.

El tram comença davant de l’ajuntament de Riells i Viabrea, a Can Salvà, on hi ha el plafó de la ruta. En tot l’entorn disposeu d’aparcament. Seguint les senyals, us dirigireu en direcció oest per un tram inicial en el que els ciclistes heu de baixar de la bicicleta perquè circulareu per 200m sobre la vorera amb els senderistes. Un cop superats aquests 200 metres, ja podeu pujar a la bici pedalar lliurement. Precisament a partir d’aquest punt, observareu que s’han realitzat algunes actuacions sobre el ferm encaminades a millorar la seguretat dels usuaris de la ruta, especialment pel que fa a la senyalització amb pintura i senyalització vertical d’advertiment als vehicles motoritzats.

Seguint endavant passareu en paral·lel a les vies del tren, per l’Avinguda Ferrocarril fins que passareu per un pas inferior de les vies del tren per dirigir-vos al carrer de Santa Fe. Seguint les indicacions arribareu a la carretera C-35, la qual haureu de travessar per un pas inferior totalment segur i, si aneu amb bicicleta, teniu una petita rampa lateral per on fer baixar la bicicleta, al costat de les escales. A l’altre costat de carretera ja us trobareu a La Batllòria, municipi de Sant Celoni, on seguint les marques passareu per l’església de la Mare de Déu de l’Esperança abans d’arribar al final del tram on trobareu el plafó de la ruta.

Detalls del tram

Bicicleta
Nivell
Fàcil
Distància
2,1 km
Desnivell +
1 m
Desnivell –
1 m
Senderisme
Nivell
Fàcil
Distància
2,1 km
Desnivell +
1 m
Desnivell –
1 m

Imatges