La nova passera de Ramió ja és una realitat

Durant l’estiu ja us varem informar en un article que ja s’havien iniciat les obres de reconstrucció de la passera de Ramió, una passera històrica sobre la Tordera per on passava la Tourdera abans del temporal Glòria, entre la zona humida de les Llobateres i Hostalric. Tenim la bona notícia d’anunciar-vos que aquest mes d’octubre les obres ja han finalitzat i la passera ja es troba plenament operativa.

La passera de Ramió és un pas molt utilitzat pels veïns de Ramió, al terme municipal de Fogars de la Selva, la qual va resultar greument afectada per l’embat del Glòria i va obligar a fer una variant a la ruta de la Tordera per esquivar aquest pas. Després d’uns mesos d’obres, aquest octubre han finalitzat les obres del pas i, per tant, podem tancar una nova afectació provocada pel temporal, encara que sigui més de dos anys més tard.

Imatge antiga de la passera
Imatge actual de la passera

Després d’aquest episodi tant negre a la Conca de la Tordera, tal i com us explicar en aquest article sobre els desperfectes del temporal Glòria, les conseqüències varen ser desastroses, amb moltes afectacions, les quals, poc a poc, s’han anat resolent a mesura que els ajuntaments han aconseguit finançament. Darrerament us hem anat explicant els casos de la passera de Santa Maria de Palautorderala reconstrucció dels talussos a la vila de Tordera i la posterior remodelació del passeig fluvial o la passera sobre la riera de Santa Coloma a Massanes, entre d’altres moltes actuacions.

Imatge de la passera després del pas del temporal Glòria

Aquest mes estem d’enhorabona, ja que amb la reconstrucció de la passera de Ramió, tant els veïns de Fogars de la Selva que viuen a la zona de Ramió, com molt usuaris de la ruta de la Tordera podran tornar a creuar el riu en aquest punt, molt a prop del Gorg d’en Perxistó, i seguir amb l’itinerari principal de la ruta. Actualment, malgrat el pas és possible per travessar el riu, encara manca realitzar un canvi en la senyalització de la ruta, que serà desviat per la zona del polígon industrial, ja que el camí per la llera va desaparèixer i actualment no garanteix un pas per bicicletes en bon estat (alhora que es vol evitar un nou episodi de riuades que esborri, novament, el camí).

Imatge actual de la passera

Per tant, en les properes setmanes treballarem amb els municipis de Sant Feliu de Buixalleu i d’Hostalric per tal de restablir el camí per la zona de polígon i així evitar tots aquests problemes futurs i garantir el correcte i segur pas per a bicicletes. Us mantindrem informats de les novetats i, mentrestant, recordeu que teniu el camí actual en perfecte estat!

Facebook
Twitter
Categories